De omzet van de eerste Jumbo-winkels in ons land ligt 'ruim boven verwachting', blijkt uit cijfers die de Nederlandse supermarktketen maandag heeft vrijgegeven.

De Nederlandse supermarktketen Jumbo landde dit najaar in België met drie winkels. Die entree op de Belgische markt is 'bijzonder succesvol verlopen, met veel positieve klantreacties en omzetten die ver boven verwachting liggen', aldus de groep in een persbericht. Concreet lag de omzet in ons land 50 procent hoger dan verwacht, klinkt het.

De omzet van Jumbo - goed voor in totaal zowat 670 supermarkten en de op een na grootste supermarktketen van Nederland - steeg in 2019 met ruim een miljard euro of 14 procent tot 8,432 miljard euro. De omzet van de totale groep bedroeg 8,682 miljard euro.

Jumbo bevestigt dat het van plan is in 2020 12 tot 15 nieuwe winkels te openen in België. Eerder zei het Nederlandse familiebedrijf dat het binnen de vijf jaar ruimte ziet voor honderd winkels in Vlaanderen.

De omzet van de eerste Jumbo-winkels in ons land ligt 'ruim boven verwachting', blijkt uit cijfers die de Nederlandse supermarktketen maandag heeft vrijgegeven. De Nederlandse supermarktketen Jumbo landde dit najaar in België met drie winkels. Die entree op de Belgische markt is 'bijzonder succesvol verlopen, met veel positieve klantreacties en omzetten die ver boven verwachting liggen', aldus de groep in een persbericht. Concreet lag de omzet in ons land 50 procent hoger dan verwacht, klinkt het. De omzet van Jumbo - goed voor in totaal zowat 670 supermarkten en de op een na grootste supermarktketen van Nederland - steeg in 2019 met ruim een miljard euro of 14 procent tot 8,432 miljard euro. De omzet van de totale groep bedroeg 8,682 miljard euro. Jumbo bevestigt dat het van plan is in 2020 12 tot 15 nieuwe winkels te openen in België. Eerder zei het Nederlandse familiebedrijf dat het binnen de vijf jaar ruimte ziet voor honderd winkels in Vlaanderen.