Montea is deze week gestart met de ontwikkeling van een gebouw van 40.000 vierkante meter op het Green Park Aalsmeer, een logistieke hotspot op 5 minuten van Schiphol en op 15 minuten van Amsterdam. De Belgische vastgoedinvesteerder gespecialiseerd in logistiek vastgoed kocht het perceel van 60.000 vierkante meter over van Schiphol Area Development Company. Voor 30.000 vierkante meter heeft Montea al een overeenkomst met Bakkerland. Deze bakkerijgroep huurt het pand voor 20 jaar en zal het gebouw inrichten tot een van de grootste bakkerijen van Europa. Voor de resterende 10.000 vierkante meter opslaghal met kantoren is Montea in contact met enkele kandidaat-huurders. De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland voor oktober 2016.

Op de logistieke zone Vossenberg West in Tilburg kocht Montea een logistiek gebouw met ongeveer 20.000 vierkante meter magazijnruimte en 1400 vierkante meter kantoorruimte op een terrein van 34.000m².

Nog groeipotentieel

Door de twee transacties die goed zijn voor een investeringsvolume van ongeveer 50 miljoen euro stijgt het aandeel van de Nederlandse panden in de portefeuille van Montea tot 30%. Montea heeft in Nederland nu logistieke gebouwen in Almere, Waddinxveen, Heerlen, 's Heerenberg, Apeldoorn, Oss en Beuningen. "Gezien de uitgebreide pipeline aan potentiële nieuwe projecten verwachten we dat deze lijst in de toekomst verder zal blijven aangroeien", stelt Hylcke Okkinga, directeur Nederland van Montea.

Montea is deze week gestart met de ontwikkeling van een gebouw van 40.000 vierkante meter op het Green Park Aalsmeer, een logistieke hotspot op 5 minuten van Schiphol en op 15 minuten van Amsterdam. De Belgische vastgoedinvesteerder gespecialiseerd in logistiek vastgoed kocht het perceel van 60.000 vierkante meter over van Schiphol Area Development Company. Voor 30.000 vierkante meter heeft Montea al een overeenkomst met Bakkerland. Deze bakkerijgroep huurt het pand voor 20 jaar en zal het gebouw inrichten tot een van de grootste bakkerijen van Europa. Voor de resterende 10.000 vierkante meter opslaghal met kantoren is Montea in contact met enkele kandidaat-huurders. De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland voor oktober 2016.Op de logistieke zone Vossenberg West in Tilburg kocht Montea een logistiek gebouw met ongeveer 20.000 vierkante meter magazijnruimte en 1400 vierkante meter kantoorruimte op een terrein van 34.000m². Door de twee transacties die goed zijn voor een investeringsvolume van ongeveer 50 miljoen euro stijgt het aandeel van de Nederlandse panden in de portefeuille van Montea tot 30%. Montea heeft in Nederland nu logistieke gebouwen in Almere, Waddinxveen, Heerlen, 's Heerenberg, Apeldoorn, Oss en Beuningen. "Gezien de uitgebreide pipeline aan potentiële nieuwe projecten verwachten we dat deze lijst in de toekomst verder zal blijven aangroeien", stelt Hylcke Okkinga, directeur Nederland van Montea.