De curatoren van de kledingwinkelketen MS Mode, die een tiental dagen geleden failliet werd verklaard, hebben de 220 werknemers ontslagen. Dat hebben ze dinsdag gezegd tijdens een vergadering met de leden van de ondernemingsraad van MS Mode.

"We hebben dat gedaan omdat er nog geen concreet en aanvaardbaar bod is" voor een overname van (een deel van) MS Mode, zeggen de curatoren Joris De Smet en Anthony Houthoofd. "Het was psychologisch, sociaal, financieel en menselijk niet te verantwoorden om de mensen nog verder aan het lijntje te houden." De curatoren blijven evenwel optimistisch voor de toekomst. "Er zijn nog gesprekken bezig met twee kandidaat-overnemers. Het is de bedoeling die op korte termijn af te ronden." Of het gaat om een volledige overname of om delen van de kledingwinkelketen preciseren ze niet. "Alle opties blijven open." MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem). MS Mode België had eerder deze maand aangekondigd het faillissement te moeten aanvragen, omdat de Belgische afdeling geen deel uitmaakt van de doorstart van de winkels in thuisland Nederland.

De curatoren van de kledingwinkelketen MS Mode, die een tiental dagen geleden failliet werd verklaard, hebben de 220 werknemers ontslagen. Dat hebben ze dinsdag gezegd tijdens een vergadering met de leden van de ondernemingsraad van MS Mode."We hebben dat gedaan omdat er nog geen concreet en aanvaardbaar bod is" voor een overname van (een deel van) MS Mode, zeggen de curatoren Joris De Smet en Anthony Houthoofd. "Het was psychologisch, sociaal, financieel en menselijk niet te verantwoorden om de mensen nog verder aan het lijntje te houden." De curatoren blijven evenwel optimistisch voor de toekomst. "Er zijn nog gesprekken bezig met twee kandidaat-overnemers. Het is de bedoeling die op korte termijn af te ronden." Of het gaat om een volledige overname of om delen van de kledingwinkelketen preciseren ze niet. "Alle opties blijven open." MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem). MS Mode België had eerder deze maand aangekondigd het faillissement te moeten aanvragen, omdat de Belgische afdeling geen deel uitmaakt van de doorstart van de winkels in thuisland Nederland.