Veritas wil nieuwe markten in Europa aanboren, een nieuwe hoofdzetel en distributiecentrum in gebruik nemen en een volwaardig e-commerceplatform oprichten, luidt het in een persbericht. Voorts spreekt het bedrijf over een 'cruciaal scharniermoment in de geschiedenis van Veritas'.

De nieuwe aandeelhouder wordt een 'referentiepartner'. Het gaat dus niet om een kleine participatie. In De Tijd zei voorzitter Marc Peeters nog dat hij niet vooringenomen is over het type partner: "Zolang de koper de eigenheid van het Veritas-concept onderschrijft, kan alles".

Veritas - de Antwerpse keten bestaat 120 jaar - is in handen van zeven families. De groep is momenteel enkel in België en Luxemburg aanwezig, met 124 winkels. Veritas wil op die markten uitbreiden tot 140 winkels, maar mikt ook op Europese expansie.

"De ervaring in Luxemburg toont aan dat Veritas ook in andere landen waar het niet historisch aanwezig was, een succesformule is", luidt het in het persbericht. Er wordt in eerste instantie gekeken naar afzetmarkten in een straal van 350 kilometer rond de hoofdzetel.

De uitbreiding vertegenwoordigt een investering van 3 à 4 miljoen euro per jaar, bevestigt Veritas. In het online-winkelplatform werd al 2 miljoen euro geïnvesteerd. Daarnaast verhuist Veritas volgende maand naar een nieuwe hoofdzetel in Kontich en een nieuw distributiecentrum in Tisselt/Willebroek met 16.000 m2 opslagcapaciteit. Hierin werd 5 miljoen euro geïnvesteerd 'om de toekomstige uitbreiding van de activiteiten logistiek te blijven ondersteunen'. (Belga/BO)

Veritas wil nieuwe markten in Europa aanboren, een nieuwe hoofdzetel en distributiecentrum in gebruik nemen en een volwaardig e-commerceplatform oprichten, luidt het in een persbericht. Voorts spreekt het bedrijf over een 'cruciaal scharniermoment in de geschiedenis van Veritas'. De nieuwe aandeelhouder wordt een 'referentiepartner'. Het gaat dus niet om een kleine participatie. In De Tijd zei voorzitter Marc Peeters nog dat hij niet vooringenomen is over het type partner: "Zolang de koper de eigenheid van het Veritas-concept onderschrijft, kan alles". Veritas - de Antwerpse keten bestaat 120 jaar - is in handen van zeven families. De groep is momenteel enkel in België en Luxemburg aanwezig, met 124 winkels. Veritas wil op die markten uitbreiden tot 140 winkels, maar mikt ook op Europese expansie."De ervaring in Luxemburg toont aan dat Veritas ook in andere landen waar het niet historisch aanwezig was, een succesformule is", luidt het in het persbericht. Er wordt in eerste instantie gekeken naar afzetmarkten in een straal van 350 kilometer rond de hoofdzetel. De uitbreiding vertegenwoordigt een investering van 3 à 4 miljoen euro per jaar, bevestigt Veritas. In het online-winkelplatform werd al 2 miljoen euro geïnvesteerd. Daarnaast verhuist Veritas volgende maand naar een nieuwe hoofdzetel in Kontich en een nieuw distributiecentrum in Tisselt/Willebroek met 16.000 m2 opslagcapaciteit. Hierin werd 5 miljoen euro geïnvesteerd 'om de toekomstige uitbreiding van de activiteiten logistiek te blijven ondersteunen'. (Belga/BO)