Volgens FNG zijn de banken wel bereid om 'zich constructief op te stellen' als het bedrijf met ander geld over de brug zou komen. De banken hebben hun kredieten voorlopig ook nog niet opgezegd.

Nu is de modegroep dus genoodzaakt om snel met een alternatief op de proppen te komen. Momenteel liggen alvast 'vier complementaire pistes op tafel'. Die zijn gezien het recente 'njet' van de banken en de door CEO ad interim Paul Lembrechts aan de vakbonden beloofde deadline van vandaag/woensdag om duidelijkheid te verschaffen, wel nog niet gedetailleerd uitgewerkt, luidt het.

De vier pistes zijn geld tanken bij een investeringsfonds, converteerbare obligaties uitgeven, ingaan op het aanbod van een derde partij die de oude voorraden van FNG wil verkopen en tot slot het verkopen van bepaalde onderdelen van FNG in de Benelux.

FNG zit al geruime tijd in moeilijke financiële papieren. De Belgische modegroep leed in 2019 een nettoverlies van 292 miljoen euro, terwijl het bedrijf 734 miljoen euro schulden heeft. Dat is dan nog zonder rekening te houden met de coronacrisis.

FNG vroeg en kreeg bescherming tegen schuldeisers voor drie vennootschappen (FNG International, Brantano en Market Retail). Er staan bij de groep ook 287 jobs op de helling, een kwart van het totale personeelsbestand. Het bedrijf wil tot 47 winkels sluiten.

Volgens FNG zijn de banken wel bereid om 'zich constructief op te stellen' als het bedrijf met ander geld over de brug zou komen. De banken hebben hun kredieten voorlopig ook nog niet opgezegd. Nu is de modegroep dus genoodzaakt om snel met een alternatief op de proppen te komen. Momenteel liggen alvast 'vier complementaire pistes op tafel'. Die zijn gezien het recente 'njet' van de banken en de door CEO ad interim Paul Lembrechts aan de vakbonden beloofde deadline van vandaag/woensdag om duidelijkheid te verschaffen, wel nog niet gedetailleerd uitgewerkt, luidt het. De vier pistes zijn geld tanken bij een investeringsfonds, converteerbare obligaties uitgeven, ingaan op het aanbod van een derde partij die de oude voorraden van FNG wil verkopen en tot slot het verkopen van bepaalde onderdelen van FNG in de Benelux. FNG zit al geruime tijd in moeilijke financiële papieren. De Belgische modegroep leed in 2019 een nettoverlies van 292 miljoen euro, terwijl het bedrijf 734 miljoen euro schulden heeft. Dat is dan nog zonder rekening te houden met de coronacrisis. FNG vroeg en kreeg bescherming tegen schuldeisers voor drie vennootschappen (FNG International, Brantano en Market Retail). Er staan bij de groep ook 287 jobs op de helling, een kwart van het totale personeelsbestand. Het bedrijf wil tot 47 winkels sluiten.