De familiale aandeelhouders willen Spadel van de beurs halen, maar een overnamebod bereikte na twee rondes niet de drempel van 95 procent van het kapitaal. Er kan dus geen "squeeze out" starten, waarbij de resterende aandeelhouders gedwongen kunnen worden hun aandelen te verkopen.

Uitzonderlijk dividend

Finances & Industries, die de familiale aandeelhouders vertegenwoordigt, verklaarde maandag echter zich het recht voor te houden om de schrapping aan te vragen van de notering van de aandelen. Dat moet dan wel worden aanvaard door beursuitbater Euronext Brussel en regulator FSMA.

Deminor vertegenwoordigt 47 minderheidsaandeelhouders die samen goed zijn voor ongeveer 5,17 procent van het Spadel-kapitaal. Het adviesbureau zegt al de nodige stappen te hebben ondernomen ten aanzien van de FSMA en Euronext Brussel. Daarnaast vraagt Deminor dat Spadel een uitzonderlijk dividend uitkeert aan alle aandeelhouders. (Belga/NS)

De familiale aandeelhouders willen Spadel van de beurs halen, maar een overnamebod bereikte na twee rondes niet de drempel van 95 procent van het kapitaal. Er kan dus geen "squeeze out" starten, waarbij de resterende aandeelhouders gedwongen kunnen worden hun aandelen te verkopen. Finances & Industries, die de familiale aandeelhouders vertegenwoordigt, verklaarde maandag echter zich het recht voor te houden om de schrapping aan te vragen van de notering van de aandelen. Dat moet dan wel worden aanvaard door beursuitbater Euronext Brussel en regulator FSMA. Deminor vertegenwoordigt 47 minderheidsaandeelhouders die samen goed zijn voor ongeveer 5,17 procent van het Spadel-kapitaal. Het adviesbureau zegt al de nodige stappen te hebben ondernomen ten aanzien van de FSMA en Euronext Brussel. Daarnaast vraagt Deminor dat Spadel een uitzonderlijk dividend uitkeert aan alle aandeelhouders. (Belga/NS)