Minderheidsaandeelhouders verzetten zich tegen schrapping beursnotering Spadel

© BELGA

Het juridische adviesbureau Deminor zal zich namens de minderheidsaandeelhouders van Spadel, de beursgenoteerde groep bekend van onder meer de watermerken Spa en Bru, “met alle middelen” verzetten tegen een schrapping van de beursnotering van het bedrijf. Dat zegt Deminor dinsdag in een persbericht.

De familiale aandeelhouders willen Spadel van de beurs halen, maar een overnamebod bereikte na twee rondes niet de drempel van 95 procent van het kapitaal. Er kan dus geen “squeeze out” starten, waarbij de resterende aandeelhouders gedwongen kunnen worden hun aandelen te verkopen.

Uitzonderlijk dividend

Finances & Industries, die de familiale aandeelhouders vertegenwoordigt, verklaarde maandag echter zich het recht voor te houden om de schrapping aan te vragen van de notering van de aandelen. Dat moet dan wel worden aanvaard door beursuitbater Euronext Brussel en regulator FSMA.

Deminor vertegenwoordigt 47 minderheidsaandeelhouders die samen goed zijn voor ongeveer 5,17 procent van het Spadel-kapitaal. Het adviesbureau zegt al de nodige stappen te hebben ondernomen ten aanzien van de FSMA en Euronext Brussel. Daarnaast vraagt Deminor dat Spadel een uitzonderlijk dividend uitkeert aan alle aandeelhouders. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content