Familiale aandeelhouders Spadel nog niet in geslaagd drankenproducent van de beurs te halen

© BELGA

De naamloze vennootschap Finances & Industries, die de familiale aandeelhouders van drankenproducent Spadel vertegenwoordigt, is er in de tweede ronde van het overnamebod op Spadel niet in geslaagd om de drempel van 95 procent van het kapitaal te halen. Dat blijkt maandag uit een mededeling van Finances & Industries, dat gecontroleerd wordt door Spadel-topman Marc du Bois.

De familiale aandeelhouders willen Spadel van de beurs halen. Als de kaap van de 95 procent was gerond, was een zogenaamde “squeeze out” mogelijk, waarbij de resterende aandeelhouders gedwongen kunnen worden hun aandelen te verkopen.

95 procent

Na de eerste ronde had Finances & Industries 92,9 procent van de aandelen. Omdat de kaap van 95 procent van het kapitaal nog niet gerond was, besliste de vennootschap om het bod te heropenen, tot 18 december, tegen dezelfde prijs van 95 euro per aandeel. Met de 6.197 extra aandelen heeft Finances & Industries nu 93,03 procent van het kapitaal van Spadel.

Finances & Industries, dat Spadel van de beurs wil halen, houdt zich het recht voor om de schrapping aan te vragen van de notering van de aandelen van Spadel.

“Als een dergelijke schrapping wordt aangevraagd en door Euronext Brussels wordt aanvaard, en als de FSMA zich hier niet tegen verzet, zal de doelvennootschap niet langer worden beschouwd als een genoteerde vennootschap. Deze schrapping vereist de goedkeuring door Euronext Brussels en de FSMA, die zich hiertegen kan verzetten in het belang van de bescherming van de beleggers”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content