DE Master Blenders, het moederbedrijf van onder meer Douwe Egberts, werd in 2013 verkocht aan een investeringsbedrijf. Dat bedrijf betaalde beleggers 12,50 euro per aandeel. De 'vermiste' aandeelhouders hebben gemiddeld nog 1800 euro tegoed. Een detectivebureau heeft tevergeefs naar ze gezocht, meldt het Financieele Dagblad.

Dat de aandeelhouders niet te vinden zijn, komt waarschijnlijk doordat de vorige eigenaar van DE, Sara Lee, in de Verenigde Staten een zogenaamd volksaandeel was.

"Zo'n aandeel ging over van opa naar vader naar kind", zegt een anonieme bron. Mogelijk weten kleinkinderen niet dat ze nog geld kunnen krijgen.

Aandeelhouders hebben wel nog even de tijd. Tot 2034 meer bepaald. Melden ze zich tegen die tijd niet, dan gaat het geld de Nederlandse schatkist in. (ANP/BO)

DE Master Blenders, het moederbedrijf van onder meer Douwe Egberts, werd in 2013 verkocht aan een investeringsbedrijf. Dat bedrijf betaalde beleggers 12,50 euro per aandeel. De 'vermiste' aandeelhouders hebben gemiddeld nog 1800 euro tegoed. Een detectivebureau heeft tevergeefs naar ze gezocht, meldt het Financieele Dagblad. Dat de aandeelhouders niet te vinden zijn, komt waarschijnlijk doordat de vorige eigenaar van DE, Sara Lee, in de Verenigde Staten een zogenaamd volksaandeel was. "Zo'n aandeel ging over van opa naar vader naar kind", zegt een anonieme bron. Mogelijk weten kleinkinderen niet dat ze nog geld kunnen krijgen. Aandeelhouders hebben wel nog even de tijd. Tot 2034 meer bepaald. Melden ze zich tegen die tijd niet, dan gaat het geld de Nederlandse schatkist in. (ANP/BO)