De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten stelt het beter dan verwacht, blijkt uit een rapport van het ministerie van Arbeid.

In mei kwamen er 175.000 nieuwe banen bij, tegenover de 163.000 jobs waarop de analisten hadden gerekend. Uit een tweede raming voor de maand april blijkt dat er toen 149.000 nieuwe banen werden gecreëerd, of 16.000 minder dan uit de eerste raming was gebleken.

Hoewel de banengroei in mei een opsteker is voor de economie van de VS, nam de werkloosheidsgraad in diezelfde maand toe van 7,5 procent tot 7,6 procent. Analisten hielden rekening met een stabilisering.

De toename van de werkloosheidsgraad zou kunnen worden verklaard door een groter aantal werklozen dat zich - aangemoedigd door betere economische vooruitzichten - op de arbeidsmarkt heeft aangemeld. (Reuters/BO)

De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten stelt het beter dan verwacht, blijkt uit een rapport van het ministerie van Arbeid. In mei kwamen er 175.000 nieuwe banen bij, tegenover de 163.000 jobs waarop de analisten hadden gerekend. Uit een tweede raming voor de maand april blijkt dat er toen 149.000 nieuwe banen werden gecreëerd, of 16.000 minder dan uit de eerste raming was gebleken.Hoewel de banengroei in mei een opsteker is voor de economie van de VS, nam de werkloosheidsgraad in diezelfde maand toe van 7,5 procent tot 7,6 procent. Analisten hielden rekening met een stabilisering. De toename van de werkloosheidsgraad zou kunnen worden verklaard door een groter aantal werklozen dat zich - aangemoedigd door betere economische vooruitzichten - op de arbeidsmarkt heeft aangemeld. (Reuters/BO)