Materialise neemt een belang van 75 procent in Engimplan. Financiële details werden niet meegedeeld.

Door de overname krijgt de Leuvense 3D-specalist toegang tot de lokale productiefaciliteit en het distributienetwerk van Engimplan, dat gespecialiseerd is in orthopedische en CMF(schedel- en kaak)-implantaten. Het Braziliaanse bedrijf zal zijn portefeuille kunnen uitbreiden met 3D-geprinte implantaten.

'Het voordeel van deze techniek is dat het rekening kan houden met de unieke anatomie van elke patiënt', luidt het in de mededeling. Deze gepersonaliseerde implantaten worden steeds meer gebruikt in de chirurgie.

Materialise neemt een belang van 75 procent in Engimplan. Financiële details werden niet meegedeeld. Door de overname krijgt de Leuvense 3D-specalist toegang tot de lokale productiefaciliteit en het distributienetwerk van Engimplan, dat gespecialiseerd is in orthopedische en CMF(schedel- en kaak)-implantaten. Het Braziliaanse bedrijf zal zijn portefeuille kunnen uitbreiden met 3D-geprinte implantaten. 'Het voordeel van deze techniek is dat het rekening kan houden met de unieke anatomie van elke patiënt', luidt het in de mededeling. Deze gepersonaliseerde implantaten worden steeds meer gebruikt in de chirurgie.