Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport en voormalige topman van de NMBS, toont begrip voor de vakbondsactie van Aviapartner op de luchthaven van Zaventem woensdag. Voor verdere acties is er evenwel geen begrip meer, blijkt uit een reactie.

"Ik kan in dit specifieke geval begrip opbrengen voor de emotionele reactie van het personeel, 'maar nu moet het echt gedaan zijn', zei Descheemaecker donderdagmorgen in 'De ochtend' op Radio 1.

Brussels Airport kreeg sinds de terreuraanslagen op 22 maart al drie keer af te reken met vakbondsacties. Eerst lieten de politievakbonden hun ongenoegen blijken, daarna volgde een spontane actie bij de luchtverkeersleider Belgocontrol, en gisteren - woensdag - legden de bagageafhandelaars van Aviapartner het werk neer.

Volgens Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, is 'trop te veel'. "Ik vrees dat als er nog meer acties komen, het moeilijk wordt om de geloofwaardigheid van de luchthaven op peil te houden. Op een bepaald moment zal de luchthaven gewoon kapot zijn", aldus Feist in een reactie.

Descheemaecker reageert genuanceerder, maar ook voor hem is de maat vol. "Die mensen hebben na de aanslagen hard gewerkt en flexibiliteit getoond. Daar moet een zekere erkenning voor zijn." Hoewel de voorzitter van de raad van bestuur in zekere mate begrip toont voor de onvrede bij het personeel van Aviapartner, moet het volgens hem 'nu echt gedaan zijn met de vakbondsacties'. "Anders zal dat tot pijnlijke gevolgen leiden voor de tewerkstelling in en rond de luchthaven. Vanuit het buitenland begrijpt niemand waarmee wij bezig zijn. En eerlijk gezegd: ikzelf eigenlijk ook niet", aldus Descheemaecker. (BO)

Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport en voormalige topman van de NMBS, toont begrip voor de vakbondsactie van Aviapartner op de luchthaven van Zaventem woensdag. Voor verdere acties is er evenwel geen begrip meer, blijkt uit een reactie."Ik kan in dit specifieke geval begrip opbrengen voor de emotionele reactie van het personeel, 'maar nu moet het echt gedaan zijn', zei Descheemaecker donderdagmorgen in 'De ochtend' op Radio 1.Brussels Airport kreeg sinds de terreuraanslagen op 22 maart al drie keer af te reken met vakbondsacties. Eerst lieten de politievakbonden hun ongenoegen blijken, daarna volgde een spontane actie bij de luchtverkeersleider Belgocontrol, en gisteren - woensdag - legden de bagageafhandelaars van Aviapartner het werk neer.Volgens Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, is 'trop te veel'. "Ik vrees dat als er nog meer acties komen, het moeilijk wordt om de geloofwaardigheid van de luchthaven op peil te houden. Op een bepaald moment zal de luchthaven gewoon kapot zijn", aldus Feist in een reactie.Descheemaecker reageert genuanceerder, maar ook voor hem is de maat vol. "Die mensen hebben na de aanslagen hard gewerkt en flexibiliteit getoond. Daar moet een zekere erkenning voor zijn." Hoewel de voorzitter van de raad van bestuur in zekere mate begrip toont voor de onvrede bij het personeel van Aviapartner, moet het volgens hem 'nu echt gedaan zijn met de vakbondsacties'. "Anders zal dat tot pijnlijke gevolgen leiden voor de tewerkstelling in en rond de luchthaven. Vanuit het buitenland begrijpt niemand waarmee wij bezig zijn. En eerlijk gezegd: ikzelf eigenlijk ook niet", aldus Descheemaecker. (BO)