Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, reageerde vanuit het Canadese Toronto op de actie bij bagageafhandelaar Aviapartner.

Feist benadrukte dat hij geen enkele partij in het Aviapartner-dossier met de vinger wijst. "De mensen aan beide kanten van de tafel moeten hun verantwoordelijkheid opnemen om tot een oplossing te komen voor de passagiers. Want de passagiers zijn opnieuw de dupe." "Iedereen moet beseffen dat de luchthaven in een zwakke positie verkeert na de aanslagen van maart. Er moet alles aan worden gedaan om zo'n situatie (van stakingsactie) te vermijden", voegde Feist nog toe. "Het imago van de luchthaven, dat beschadigd is geworden, moet worden hersteld. Dat betekent dat iedereen een inspanning moet doen."

32 vluchten geannuleerd

Het was de derde actie op de luchthaven sinds de aanslagen van 22 maart (na sociale onrust bij politievakbonden en luchtverkeersleiders). Vakbonden en directie van Aviapartner bereikten woensdagavond een akkoord, nadat een deel van het personeel eerder op de dag het werk neerlegde. De ploegen die normaal gezien aan het werk zouden zijn, hervatten daarop het werk. Volgens Brussels Airport werden er woensdag 32 vertrekkende en aankomende vluchten geannuleerd en waren er 3 omleidingen.

80 tot 90 miljoen

Feist, aan een driedaags bezoek bezig in Toronto, samen met staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) en Bernard Gustin, de CEO van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, Brussel en België te promoten bij toeristen en potentiële investeerders, schatte in gesprek met journalisten de impact van de aanslagen van 22 maart op de omzet op mogelijk 80 à 90 miljoen euro, vóór tussenkomst van de verzekeringen.

De luchthaven bleef na de aanslagen bijna twee weken dicht, alvorens in beperkte capaciteit te kunnen heropstarten. Sinds de gedeeltelijke heringebruikname van de vertrekhal begin mei, draait Brussels Airport op een capaciteit van ongeveer 80 procent.

Door de gebeurtenissen lag het aantal reizigers op Brussels Airport in maart 29,1 procent lager dan een jaar eerder, zo deelde de koepel van luchthavens Airport Council International (ACI) woensdag nog mee. Voor het volledige eerste kwartaal gaat het om een daling met 5,3 procent.

(Belga/RR)

Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, reageerde vanuit het Canadese Toronto op de actie bij bagageafhandelaar Aviapartner. Feist benadrukte dat hij geen enkele partij in het Aviapartner-dossier met de vinger wijst. "De mensen aan beide kanten van de tafel moeten hun verantwoordelijkheid opnemen om tot een oplossing te komen voor de passagiers. Want de passagiers zijn opnieuw de dupe." "Iedereen moet beseffen dat de luchthaven in een zwakke positie verkeert na de aanslagen van maart. Er moet alles aan worden gedaan om zo'n situatie (van stakingsactie) te vermijden", voegde Feist nog toe. "Het imago van de luchthaven, dat beschadigd is geworden, moet worden hersteld. Dat betekent dat iedereen een inspanning moet doen." Het was de derde actie op de luchthaven sinds de aanslagen van 22 maart (na sociale onrust bij politievakbonden en luchtverkeersleiders). Vakbonden en directie van Aviapartner bereikten woensdagavond een akkoord, nadat een deel van het personeel eerder op de dag het werk neerlegde. De ploegen die normaal gezien aan het werk zouden zijn, hervatten daarop het werk. Volgens Brussels Airport werden er woensdag 32 vertrekkende en aankomende vluchten geannuleerd en waren er 3 omleidingen.Feist, aan een driedaags bezoek bezig in Toronto, samen met staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) en Bernard Gustin, de CEO van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, Brussel en België te promoten bij toeristen en potentiële investeerders, schatte in gesprek met journalisten de impact van de aanslagen van 22 maart op de omzet op mogelijk 80 à 90 miljoen euro, vóór tussenkomst van de verzekeringen. De luchthaven bleef na de aanslagen bijna twee weken dicht, alvorens in beperkte capaciteit te kunnen heropstarten. Sinds de gedeeltelijke heringebruikname van de vertrekhal begin mei, draait Brussels Airport op een capaciteit van ongeveer 80 procent. Door de gebeurtenissen lag het aantal reizigers op Brussels Airport in maart 29,1 procent lager dan een jaar eerder, zo deelde de koepel van luchthavens Airport Council International (ACI) woensdag nog mee. Voor het volledige eerste kwartaal gaat het om een daling met 5,3 procent. (Belga/RR)