Coucke neemt via zijn investeringsmaatschappij Alychlo deel aan een kapitaalverhoging. Na afloop zal hij een belang van 13,4 procent hebben in het bedrijf.

Naast Coucke investeert ook Joris Ide, al aandeelhouder van Greenyard, nog 1,5 miljoen euro. Coucke en Ide investeerden eerder al samen in voetbalclub RSC Anderlecht.

De kapitaalverhoging helpt Greenyard zijn schulden verder af te bouwen. De oplopende schuldenberg was de voorbije jaren een uitdaging geworden voor de groentegigant.

Greenyard kreeg ook steun van zijn banken en een garantie van het investeringsfonds Gigarant van de Vlaamse overheid om zijn uitstaande schuld te herfinancieren.

Lees verder onder de video

De overeenkomst van 467,5 miljoen euro heeft een looptijd van drie jaar, met optie tot verlenging van een jaar. Volgens co-CEO Marc Zwaaneveld was de herfinanciering 'het laatste puzzelstukje'.

Coucke prijst de vechtlust die het bedrijf heeft getoond om weer gezond te worden. De zakenman denkt dat de sector van groenten en fruit de komende jaren belangrijker zal worden 'omdat consumenten steeds meer op zoek gaan naar gezonde consumptieproducten'.

In een reactie noteerde het Greenyard-aandeel op Euronext Brussel maandagmorgen na goed een halfuur handel 18 procent hoger. Omstreeks 15 uur 30 staat het aandeel ruim 18 procent in de plus op 8,85 euro.

Coucke neemt via zijn investeringsmaatschappij Alychlo deel aan een kapitaalverhoging. Na afloop zal hij een belang van 13,4 procent hebben in het bedrijf. Naast Coucke investeert ook Joris Ide, al aandeelhouder van Greenyard, nog 1,5 miljoen euro. Coucke en Ide investeerden eerder al samen in voetbalclub RSC Anderlecht. De kapitaalverhoging helpt Greenyard zijn schulden verder af te bouwen. De oplopende schuldenberg was de voorbije jaren een uitdaging geworden voor de groentegigant. Greenyard kreeg ook steun van zijn banken en een garantie van het investeringsfonds Gigarant van de Vlaamse overheid om zijn uitstaande schuld te herfinancieren. Lees verder onder de videoDe overeenkomst van 467,5 miljoen euro heeft een looptijd van drie jaar, met optie tot verlenging van een jaar. Volgens co-CEO Marc Zwaaneveld was de herfinanciering 'het laatste puzzelstukje'. Coucke prijst de vechtlust die het bedrijf heeft getoond om weer gezond te worden. De zakenman denkt dat de sector van groenten en fruit de komende jaren belangrijker zal worden 'omdat consumenten steeds meer op zoek gaan naar gezonde consumptieproducten'.In een reactie noteerde het Greenyard-aandeel op Euronext Brussel maandagmorgen na goed een halfuur handel 18 procent hoger. Omstreeks 15 uur 30 staat het aandeel ruim 18 procent in de plus op 8,85 euro.