Het chemiebedrijf Tessenderlo en de weefgetouwenproducent Picanol zullen dan toch niet samensmelten tot één grote Belgische industriële groep. Het fusieproject wordt ingetrokken omdat er 'op dit moment onvoldoende steun is in de markt', meldt Tessenderlo maandag in een persbericht.

'Tessenderlo Group and Picanol Group decide to withdraw the project to merge their activities into one Belgian industrial group' (persbericht Tessenderlo)

"Beide bedrijven hebben de middelen en zullen zich blijven richten op het creëren van meerwaarde in elk van hun activiteiten", klinkt het nog. Midden december was bekendgemaakt dat beide bedrijven zouden samensmelten tot Picanol Tessenderlo Group, een groep die actief zou zijn in meer dan honderd landen, een omzet van ongeveer 2 miljard euro zou realiseren en zo'n 7.000 medewerkers zou tellen.

Picanol Group betreurt in een persbericht dat de voorgestelde transactie niet kan worden afgerond, maar 'het zal Tessenderlo Group verder actief blijven ondersteunen'.

CEO van beide bedrijven is ondernemer Luc Tack, die ook meerderheidsaandeelhouder zou worden van de nieuwe groep. Hij geldt als een belangrijke 'believer' van de Belgische maakindustrie.

Nadat topman Tack begin dit jaar zijn fusieplannen had bekendgemaakt, rees er protest bij misnoegde Tessenderlo-aandeelhouders. Tack kreeg het verwijt dat het om een 'insiderdeal' ging, waarbij het belang van Luc Tack van bijna 90 procent in Picanol zwaarder woog dan zijn 34 procent in Tessenderlo. (Belga/BO)

Het chemiebedrijf Tessenderlo en de weefgetouwenproducent Picanol zullen dan toch niet samensmelten tot één grote Belgische industriële groep. Het fusieproject wordt ingetrokken omdat er 'op dit moment onvoldoende steun is in de markt', meldt Tessenderlo maandag in een persbericht."Beide bedrijven hebben de middelen en zullen zich blijven richten op het creëren van meerwaarde in elk van hun activiteiten", klinkt het nog. Midden december was bekendgemaakt dat beide bedrijven zouden samensmelten tot Picanol Tessenderlo Group, een groep die actief zou zijn in meer dan honderd landen, een omzet van ongeveer 2 miljard euro zou realiseren en zo'n 7.000 medewerkers zou tellen. Picanol Group betreurt in een persbericht dat de voorgestelde transactie niet kan worden afgerond, maar 'het zal Tessenderlo Group verder actief blijven ondersteunen'. CEO van beide bedrijven is ondernemer Luc Tack, die ook meerderheidsaandeelhouder zou worden van de nieuwe groep. Hij geldt als een belangrijke 'believer' van de Belgische maakindustrie. Nadat topman Tack begin dit jaar zijn fusieplannen had bekendgemaakt, rees er protest bij misnoegde Tessenderlo-aandeelhouders. Tack kreeg het verwijt dat het om een 'insiderdeal' ging, waarbij het belang van Luc Tack van bijna 90 procent in Picanol zwaarder woog dan zijn 34 procent in Tessenderlo. (Belga/BO)