De Belgische en de Franse regering zouden zich via hun vertegenwoordigers in de raad van bestuur moeten verzetten tegen de loonsverhoging met 30 procent voor enkele topkaderleden van de restbank Dexia. Dat heeft de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici woensdag op de RMC Radio gezegd, meldt het financiële agentschap Bloomberg. Moscovici noemde de loonsverhoging 'niet logisch'.

Koen Geens, de Belgische minister van Finaciën, liet dinsdagavond in de Kamer verstaan dat België en Frankrijk eventueel via de jaarlijkse algemene vergadering van de restbank op de beslissing tot loonsverhoging kunnen wegen. Als aandeelhouders kunnen ze namelijk het remuneratieverslag afkeuren. De CD&V'er wilde niet kwijt of dat ook effectief zou gebeuren, maar het vormt in elk geval een hefboom om de beslissing eventueel bij te sturen. (Belga/BO)

De Belgische en de Franse regering zouden zich via hun vertegenwoordigers in de raad van bestuur moeten verzetten tegen de loonsverhoging met 30 procent voor enkele topkaderleden van de restbank Dexia. Dat heeft de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici woensdag op de RMC Radio gezegd, meldt het financiële agentschap Bloomberg. Moscovici noemde de loonsverhoging 'niet logisch'. Koen Geens, de Belgische minister van Finaciën, liet dinsdagavond in de Kamer verstaan dat België en Frankrijk eventueel via de jaarlijkse algemene vergadering van de restbank op de beslissing tot loonsverhoging kunnen wegen. Als aandeelhouders kunnen ze namelijk het remuneratieverslag afkeuren. De CD&V'er wilde niet kwijt of dat ook effectief zou gebeuren, maar het vormt in elk geval een hefboom om de beslissing eventueel bij te sturen. (Belga/BO)