De industrie van de grootste economie van de eurozone kreeg in juli 4,6 procent meer opdrachten dan in juni. Toen viel het aantal opdrachten nog terug met 2,7 procent, een cijfer dat door het federale statistiekbureau Destatis naar beneden was bijgesteld.

Analisten hadden een groei van 1,5 procent voorspeld in juli. Het gaat om de grootste groei sinds juni 2013.

"Na economische onzekerheid door geopolitieke ontwikkelingen en cyclische verzwakking in het tweede kwartaal, levert de sterke groei in orders een bemoedigend signaal voor de industrie", meldt het ministerie.

De Duitse economie ging er met 0,2 procent op achteruit in het tweede kwartaal. De vertraging in de eurozone veroorzaakte onrust, want kwam ook op een moment dat de Europese Unie economische sancties tegen Rusland nam. Die sancties laten zich in de cijfers nog niet zien, want ze gingen pas in augustus van kracht.

Een sprong van 6,9 procent in de buitenlandse vraag was een van de drijvende krachten achter de grotere orderboekjes bij de Duitse bedrijven. Zo nam het aantal opdrachten uit de eurozone toe met 1,7 procent, terwijl de vraag uit landen buiten de eurozone met 9,8 procent groeide. In eigen land kwamen er 1,7 procent meer opdrachten. (Belga/BO)

De industrie van de grootste economie van de eurozone kreeg in juli 4,6 procent meer opdrachten dan in juni. Toen viel het aantal opdrachten nog terug met 2,7 procent, een cijfer dat door het federale statistiekbureau Destatis naar beneden was bijgesteld. Analisten hadden een groei van 1,5 procent voorspeld in juli. Het gaat om de grootste groei sinds juni 2013. "Na economische onzekerheid door geopolitieke ontwikkelingen en cyclische verzwakking in het tweede kwartaal, levert de sterke groei in orders een bemoedigend signaal voor de industrie", meldt het ministerie. De Duitse economie ging er met 0,2 procent op achteruit in het tweede kwartaal. De vertraging in de eurozone veroorzaakte onrust, want kwam ook op een moment dat de Europese Unie economische sancties tegen Rusland nam. Die sancties laten zich in de cijfers nog niet zien, want ze gingen pas in augustus van kracht. Een sprong van 6,9 procent in de buitenlandse vraag was een van de drijvende krachten achter de grotere orderboekjes bij de Duitse bedrijven. Zo nam het aantal opdrachten uit de eurozone toe met 1,7 procent, terwijl de vraag uit landen buiten de eurozone met 9,8 procent groeide. In eigen land kwamen er 1,7 procent meer opdrachten. (Belga/BO)