Het bod heeft een waarde van 3,4 miljard euro, meldt Lactalis dinsdag. Lactalis biedt met 2,6 euro per aandeel 12,5 procent meer dan de slotprijs op 21 april.

Lactalis en Parmalat zouden samen een jaaromzet boeken van ongeveer 14 miljard euro, waarmee ze naar eigen zeggen de grootste groep ter wereld van de sector zouden vormen.

"We hebben een ambitieus groeiplan om van Parmalat het Italiaanse referentiebedrijf in de zuivelmarkt te maken", aldus Lactalis-topman Emmanuel Besnier.

De ambities blijken wel uitsluitend van Franse zijde te komen, aangezien de regering-Berlusconi al maatregelen nam om de volledige overname van Parmalat door Lactalis - proberen - af te blokken.

Dinsdag ontmoeten Berlusconi de Franse president Sarkozy elkaar in het kader van de Europese regelgeving rond immigratie en overnames. De recente maatregelen van de Italiaanse overheid om Italiaanse bedrijven uit handen van buitenlandse overnemers te houden, komen er een maand nadat het Franse LVMH Moet Hennessey Louis Vuitton SA de plannen bekendmaakte om de Italiaanse juwelier Bulgari SpA in te lijven.

Lactalis zou de banken Credit Agricole SA, HSBC Holdings Plc, Natixis en Société Générale in de arm nemen om het bod op Parmalat gefinancierd te krijgen.

Het bod heeft een waarde van 3,4 miljard euro, meldt Lactalis dinsdag. Lactalis biedt met 2,6 euro per aandeel 12,5 procent meer dan de slotprijs op 21 april. Lactalis en Parmalat zouden samen een jaaromzet boeken van ongeveer 14 miljard euro, waarmee ze naar eigen zeggen de grootste groep ter wereld van de sector zouden vormen. "We hebben een ambitieus groeiplan om van Parmalat het Italiaanse referentiebedrijf in de zuivelmarkt te maken", aldus Lactalis-topman Emmanuel Besnier. De ambities blijken wel uitsluitend van Franse zijde te komen, aangezien de regering-Berlusconi al maatregelen nam om de volledige overname van Parmalat door Lactalis - proberen - af te blokken.Dinsdag ontmoeten Berlusconi de Franse president Sarkozy elkaar in het kader van de Europese regelgeving rond immigratie en overnames. De recente maatregelen van de Italiaanse overheid om Italiaanse bedrijven uit handen van buitenlandse overnemers te houden, komen er een maand nadat het Franse LVMH Moet Hennessey Louis Vuitton SA de plannen bekendmaakte om de Italiaanse juwelier Bulgari SpA in te lijven.Lactalis zou de banken Credit Agricole SA, HSBC Holdings Plc, Natixis en Société Générale in de arm nemen om het bod op Parmalat gefinancierd te krijgen.