De overheidscompensaties die bpost krijgt om elke ochtend kranten en tijdschriften te bezorgen, komen op de tafel te liggen van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Federatie voor Persverkopers (VFP), die vindt dat haar "procedurele rechten" geschonden zijn.

De VFP, de sectororganisatie voor de krantenwinkels en persverkopers in Vlaanderen, gaat hiermee in beroep tegen een eerdere beslissing van de Europese Commissie. De Commissie wees een klacht van de VFP over de compensaties af na een eenvoudige voorafgaande onderzoeksprocedure, zo stelt de federatie.

De VFP is echter van mening dat de Europese Commissie na haar klacht minstens een grondig onderzoek had moeten opstarten naar de subsidies. Die hebben volgens de VFP 'een onmiskenbaar negatieve impact op de verkoop van persartikelen via het niet-gesubsidieerde kanaal van de onafhankelijke persverkopers'

"Het feit dat de Europese Commissie (...) besliste dat een grondig onderzoek niet nodig was en dat de steun opnieuw kon worden toegekend, maakt volgens VFP een schending uit van haar procedurele rechten. VFP heeft dan ook beslist om tegen deze beslissing een beroep in te stellen bij het Hof van Justitie van de Europese Unie", besluit de Vlaamse Federatie voor Persverkopers. (Belga/BO)

De overheidscompensaties die bpost krijgt om elke ochtend kranten en tijdschriften te bezorgen, komen op de tafel te liggen van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Federatie voor Persverkopers (VFP), die vindt dat haar "procedurele rechten" geschonden zijn. De VFP, de sectororganisatie voor de krantenwinkels en persverkopers in Vlaanderen, gaat hiermee in beroep tegen een eerdere beslissing van de Europese Commissie. De Commissie wees een klacht van de VFP over de compensaties af na een eenvoudige voorafgaande onderzoeksprocedure, zo stelt de federatie. De VFP is echter van mening dat de Europese Commissie na haar klacht minstens een grondig onderzoek had moeten opstarten naar de subsidies. Die hebben volgens de VFP 'een onmiskenbaar negatieve impact op de verkoop van persartikelen via het niet-gesubsidieerde kanaal van de onafhankelijke persverkopers' "Het feit dat de Europese Commissie (...) besliste dat een grondig onderzoek niet nodig was en dat de steun opnieuw kon worden toegekend, maakt volgens VFP een schending uit van haar procedurele rechten. VFP heeft dan ook beslist om tegen deze beslissing een beroep in te stellen bij het Hof van Justitie van de Europese Unie", besluit de Vlaamse Federatie voor Persverkopers. (Belga/BO)