Op het etiket staat 'Belgian cider'. Het product op basis van jonagoldappels wordt exclusief voor de Britse markt in België gebrouwen.

Dirk Maris, CEO van Konings, wil geen commentaar geven, omdat de onderneming gehouden is aan een vertrouwelijkheidclausule. Maar Konings meldt wel dat het in het verleden al opdrachten uitvoerde voor AB InBev, zoals het afvullen van blikjes Hoegaarden Rosée.

Het Verenigd Koninkrijk was in 2009 het belangrijkste exportland voor Konings, met 16 miljoen van zijn 48 miljoen euro omzet. AB InBev mikt met het ciderproduct op een groeimarkt. Volgens gegevens van de onderzoeksinstelling Mintel klom het ciderverbruik in het Verenigd Koninkrijk de voorbije vijf jaar met 46 procent naar 8,4 miljoen hectoliter.

W.R.

Op het etiket staat 'Belgian cider'. Het product op basis van jonagoldappels wordt exclusief voor de Britse markt in België gebrouwen. Dirk Maris, CEO van Konings, wil geen commentaar geven, omdat de onderneming gehouden is aan een vertrouwelijkheidclausule. Maar Konings meldt wel dat het in het verleden al opdrachten uitvoerde voor AB InBev, zoals het afvullen van blikjes Hoegaarden Rosée. Het Verenigd Koninkrijk was in 2009 het belangrijkste exportland voor Konings, met 16 miljoen van zijn 48 miljoen euro omzet. AB InBev mikt met het ciderproduct op een groeimarkt. Volgens gegevens van de onderzoeksinstelling Mintel klom het ciderverbruik in het Verenigd Koninkrijk de voorbije vijf jaar met 46 procent naar 8,4 miljoen hectoliter. W.R.