De kredietkost zal in het eerste kwartaal volgens KBC voornamelijk worden gekenmerkt door waardeverminderingen op een aantal corporate kredieten in België. Voor de toekomst kan de bank-verzekeraar 'nog geen betrouwbare schatting geven van de omvang van de impact van de coronaviruspandemie op de kredietkosten, ook al omdat er nog enkele gebeurtenissen zoals de lengte en de diepte van de economische terugval en wetgevende maatregelen die worden genomen door de autoriteiten in onze verschillende thuismarkten, een impact kunnen hebben op onze beoordeling van toekomstige kredietverliezen'.

KBC-topman Johan Thijs benadrukt dat de liquiditeits- en kapitaalbuffers KBC in staat stellen 'om de uitdagingen van vandaag met gezond vertrouwen tegemoet te treden'.

De kredietkost zal in het eerste kwartaal volgens KBC voornamelijk worden gekenmerkt door waardeverminderingen op een aantal corporate kredieten in België. Voor de toekomst kan de bank-verzekeraar 'nog geen betrouwbare schatting geven van de omvang van de impact van de coronaviruspandemie op de kredietkosten, ook al omdat er nog enkele gebeurtenissen zoals de lengte en de diepte van de economische terugval en wetgevende maatregelen die worden genomen door de autoriteiten in onze verschillende thuismarkten, een impact kunnen hebben op onze beoordeling van toekomstige kredietverliezen'. KBC-topman Johan Thijs benadrukt dat de liquiditeits- en kapitaalbuffers KBC in staat stellen 'om de uitdagingen van vandaag met gezond vertrouwen tegemoet te treden'.