De nettowinst van KBC klokte in het eerste kwartaal af op 380 miljoen euro en het onderliggende nettoresultaat - exclusief eenmalige elementen en uitzonderlijke posten - op 455 miljoen euro.

De kwartaalresultaten liggen een stuk boven de prognoses van de analisten. Het prima onderliggende resultaat is een gevolg van de goede prestaties in thuismarkten in België en Centraal- en Oost-Europa, aldus CEO Johan Thijs.

Als gevolg van afspraken met de Europese Commissie in 2009 moet KBC wel behoorlijk besparen. Voor de Poolse dochter Warta vond de bankgroep in het afgelopen kwartaal al een oplossing, terwijl het desinvesteringsproces voor KBC Bank Deutschland in uitvoering is, en de voorbereidingen voor de desinvestering van Absolut Bank en de Antwerpse Diamantbank aan de gang zijn.

KBC betaalde in het eerste kwartaal ook 500 miljoen euro staatssteun terug aan de Belgische staat. CEO Thijs maakt zich sterk dat de bank erin zal slagen tegen eind 2013 4,7 miljard euro terug te betalen.

Voorts bouwt de bank-verzekeraar de risico's af, waardoor de
blootstelling aan de zogenaamde PIIGS-landen met 42 procent gereduceerd wordt tegenover eind 2011. De Belgische bank-verzekeraar verkocht voor 100 miljoen euro Italiaans staatspapier en bouwde zijn portefeuille Grieks papier volledig af (- 200 miljoen euro). Het Spaanse staatspapier werd gedecimeerd met 1,6 miljard euro tot 300 miljoen euro. Op die verkoop werd wel een verlies van 34 miljoen euro geboekt, blijkt uit de kwartaalresultaten.

De resultaten van KBC worden gewaardeerd door de beleggers, die het aandeel op Euronext Brussel omstreeks 14u30 10 procent hoger sturen tot 14,54 euro.(Belga/BO)

De nettowinst van KBC klokte in het eerste kwartaal af op 380 miljoen euro en het onderliggende nettoresultaat - exclusief eenmalige elementen en uitzonderlijke posten - op 455 miljoen euro. De kwartaalresultaten liggen een stuk boven de prognoses van de analisten. Het prima onderliggende resultaat is een gevolg van de goede prestaties in thuismarkten in België en Centraal- en Oost-Europa, aldus CEO Johan Thijs. Als gevolg van afspraken met de Europese Commissie in 2009 moet KBC wel behoorlijk besparen. Voor de Poolse dochter Warta vond de bankgroep in het afgelopen kwartaal al een oplossing, terwijl het desinvesteringsproces voor KBC Bank Deutschland in uitvoering is, en de voorbereidingen voor de desinvestering van Absolut Bank en de Antwerpse Diamantbank aan de gang zijn. KBC betaalde in het eerste kwartaal ook 500 miljoen euro staatssteun terug aan de Belgische staat. CEO Thijs maakt zich sterk dat de bank erin zal slagen tegen eind 2013 4,7 miljard euro terug te betalen. Voorts bouwt de bank-verzekeraar de risico's af, waardoor de blootstelling aan de zogenaamde PIIGS-landen met 42 procent gereduceerd wordt tegenover eind 2011. De Belgische bank-verzekeraar verkocht voor 100 miljoen euro Italiaans staatspapier en bouwde zijn portefeuille Grieks papier volledig af (- 200 miljoen euro). Het Spaanse staatspapier werd gedecimeerd met 1,6 miljard euro tot 300 miljoen euro. Op die verkoop werd wel een verlies van 34 miljoen euro geboekt, blijkt uit de kwartaalresultaten. De resultaten van KBC worden gewaardeerd door de beleggers, die het aandeel op Euronext Brussel omstreeks 14u30 10 procent hoger sturen tot 14,54 euro.(Belga/BO)