ING bereidt een grote reorganisatie voor die niet alleen duizenden banen zal kosten, maar die ook ingrijpt in de autonomie van de landen waar kantoren zijn gevestigd. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de plannen. Voor het personeel wordt het allicht nagelbijten tot maandag wanneer de plannen officieel bekendgemaakt worden. De bonden worden naar verluidt zondagavond al ingelicht. Op maandag 3 oktober vindt ook de 'Investor Day' van het financiële concern plaats.

Halfweg september kondigde Trends al aan dat er een ingrijpende herstructurering op til was, waarbij het mes wordt gezet in het aantal kantoren en kaderleden in België.

Volgens het Financieele Dagblad volgt er niet alleen een grondige herstructurering in België, maar gaat de volledige ING-groep - dus ook Nederland - op de schop.

ING gaat zondagavond al de Nederlandse vakbonden inlichten over haar toekomstplannen, zo maakte een woordvoerster van vakbond FNV vrijdag bekend. In België blijft de bijzondere ondernemingsraad gepland voor maandagochtend om 7 uur, zegt Eric Caufriez van CNE aan het persagentschap Belga.

Het is in de eerste plaats de bedoeling dat de reorganisatie van de bank op termijn een besparing van miljarden euro's oplevert.

De herstructurering blijft evenwel niet beperkt tot het afslanken van het personeelsbestand, ook de autonomie van de landen waar kantoren zijn gevestigd wordt herbekeken.

Concreet wil ING-topman Hamers de groei van de volledige groep aanvuren via centralisatie en harmonisatie. Dat betekent onder meer dat ING zal evalueren in welke Europese landen het kan uitblinken. Behalve in de thuislanden Nederland en België ziet de bank ook perspectieven in Duitsland en Polen. Frankrijk en Italië zullen zich moeten bewijzen, terwijl er twijfels rijzen over de vestigingen in Turkije als gevolg van een instabiele markt.

ING wil op dit moment niet reageren op de berichten rond de herstructurering. (FD/BO)

ING bereidt een grote reorganisatie voor die niet alleen duizenden banen zal kosten, maar die ook ingrijpt in de autonomie van de landen waar kantoren zijn gevestigd. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de plannen. Voor het personeel wordt het allicht nagelbijten tot maandag wanneer de plannen officieel bekendgemaakt worden. De bonden worden naar verluidt zondagavond al ingelicht. Op maandag 3 oktober vindt ook de 'Investor Day' van het financiële concern plaats.Halfweg september kondigde Trends al aan dat er een ingrijpende herstructurering op til was, waarbij het mes wordt gezet in het aantal kantoren en kaderleden in België.Volgens het Financieele Dagblad volgt er niet alleen een grondige herstructurering in België, maar gaat de volledige ING-groep - dus ook Nederland - op de schop.ING gaat zondagavond al de Nederlandse vakbonden inlichten over haar toekomstplannen, zo maakte een woordvoerster van vakbond FNV vrijdag bekend. In België blijft de bijzondere ondernemingsraad gepland voor maandagochtend om 7 uur, zegt Eric Caufriez van CNE aan het persagentschap Belga.Het is in de eerste plaats de bedoeling dat de reorganisatie van de bank op termijn een besparing van miljarden euro's oplevert.De herstructurering blijft evenwel niet beperkt tot het afslanken van het personeelsbestand, ook de autonomie van de landen waar kantoren zijn gevestigd wordt herbekeken.Concreet wil ING-topman Hamers de groei van de volledige groep aanvuren via centralisatie en harmonisatie. Dat betekent onder meer dat ING zal evalueren in welke Europese landen het kan uitblinken. Behalve in de thuislanden Nederland en België ziet de bank ook perspectieven in Duitsland en Polen. Frankrijk en Italië zullen zich moeten bewijzen, terwijl er twijfels rijzen over de vestigingen in Turkije als gevolg van een instabiele markt.ING wil op dit moment niet reageren op de berichten rond de herstructurering. (FD/BO)