Zeven maanden nadat Jean-Pierre Clamadieu had aangekondigd Solvay te zullen verlaten, heeft het Belgische chemiebedrijf een nieuwe CEO gevonden: Ilham Kadri. De Frans-Marokkaanse vrouw neemt op 1 maart 2019 de fakkel over, zo kondigt Solvay dinsdagochtend aan.

Kadri, die volgend jaar 50 wordt, is nu nog CEO van het Amerikaanse hygiënetechnologie en -servicebedrijf Diversey. Ze werkte voordien bij multinationals als Shell-Basell, UCB-Cytec, Huntsman en Dow Chemical in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Kadri werkte rond de eeuwwisseling ook enkele jaren in België, voor Shell en UCB, zo staat op haar LinkedIn-pagina. De Frans-Marokkaanse behaalde een ingenieursdiploma aan de European School of Chemistry, Polymers and Materials Science in Straatsburg, Frankrijk, en een doctoraat in de macromoleculaire fysico-chemie aan de Louis Pasteur Universiteit in Straatsburg.

De werknemers van Solvay krijgen de nieuwe CEO vanaf 1 januari te zien. Ze zal eerst nog twee maanden inlopen samen met de huidige CEO, Clamadieu. Vanaf 1 maart wordt Kadri CEO, voorzitter van het directiecomité en lid van de raad van bestuur.

Clamadieu zal op dat moment 'afstand doen van zijn uitvoerende taken en van zijn mandaat als bestuurder van Solvay', luidt het in een persbericht van het chemiebedrijf. De Fransman kondigde in februari aan Solvay te verlaten om voorzitter te worden van het Franse energiebedrijf Engie.

Volgens Nicolas Boël, de voorzitter van de raad van bestuur van Solvay, werd de benoeming van Kadri unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur. "Haar kennis van onze strategische markten, sterk klantgerichte instelling en vermogen om een inspirerende visie op te bouwen, maken haar de leider die de Groep nodig heeft om zijn culturele transformatie te versnellen en zijn groeipotentieel te ontplooien", luidt het in het persbericht.

Solvay, met hoofdkantoor in Brussel, telt 26.800 werknemers in 61 landen. De groep boekte vorig jaar een netto-omzet van 10,1 miljard euro.

Zeven maanden nadat Jean-Pierre Clamadieu had aangekondigd Solvay te zullen verlaten, heeft het Belgische chemiebedrijf een nieuwe CEO gevonden: Ilham Kadri. De Frans-Marokkaanse vrouw neemt op 1 maart 2019 de fakkel over, zo kondigt Solvay dinsdagochtend aan.Kadri, die volgend jaar 50 wordt, is nu nog CEO van het Amerikaanse hygiënetechnologie en -servicebedrijf Diversey. Ze werkte voordien bij multinationals als Shell-Basell, UCB-Cytec, Huntsman en Dow Chemical in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië. Kadri werkte rond de eeuwwisseling ook enkele jaren in België, voor Shell en UCB, zo staat op haar LinkedIn-pagina. De Frans-Marokkaanse behaalde een ingenieursdiploma aan de European School of Chemistry, Polymers and Materials Science in Straatsburg, Frankrijk, en een doctoraat in de macromoleculaire fysico-chemie aan de Louis Pasteur Universiteit in Straatsburg. De werknemers van Solvay krijgen de nieuwe CEO vanaf 1 januari te zien. Ze zal eerst nog twee maanden inlopen samen met de huidige CEO, Clamadieu. Vanaf 1 maart wordt Kadri CEO, voorzitter van het directiecomité en lid van de raad van bestuur. Clamadieu zal op dat moment 'afstand doen van zijn uitvoerende taken en van zijn mandaat als bestuurder van Solvay', luidt het in een persbericht van het chemiebedrijf. De Fransman kondigde in februari aan Solvay te verlaten om voorzitter te worden van het Franse energiebedrijf Engie. Volgens Nicolas Boël, de voorzitter van de raad van bestuur van Solvay, werd de benoeming van Kadri unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur. "Haar kennis van onze strategische markten, sterk klantgerichte instelling en vermogen om een inspirerende visie op te bouwen, maken haar de leider die de Groep nodig heeft om zijn culturele transformatie te versnellen en zijn groeipotentieel te ontplooien", luidt het in het persbericht. Solvay, met hoofdkantoor in Brussel, telt 26.800 werknemers in 61 landen. De groep boekte vorig jaar een netto-omzet van 10,1 miljard euro.