Dat heeft IKEA bekendgemaakt. Ikano begint zaterdag met de activiteiten in Nederland. Voor België heeft IKEA geen plannen om een bank op te richten, aldus een woordvoerster.

Internet en kiosken

Ikanobank, opgericht in 1988, is actief in onder meer Zweden, Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. De bank bezit een Europese banklicentie en heeft erkenning van De Nederlandsche Bank om in Nederland te opereren.

De producten van Ikano worden in Nederland aangeboden via internet en kiosken in IKEA-winkels. In de toekomst wil de bank ook voor andere retailbedrijven financiële diensten ontwikkelen.

Volgens Ikano draait het om gemak, betrouwbaarheid en eerlijkheid. "Wij zullen nooit verbergen dat geld lenen geld kost. En als we bij de beoordeling zien dat de klant zich een krediet niet kan veroorloven, zullen we ook 'nee' verkopen", zegt Asa Färm, manager van Ikano in Nederland. (ANP/KVDA)

Dat heeft IKEA bekendgemaakt. Ikano begint zaterdag met de activiteiten in Nederland. Voor België heeft IKEA geen plannen om een bank op te richten, aldus een woordvoerster. Internet en kioskenIkanobank, opgericht in 1988, is actief in onder meer Zweden, Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. De bank bezit een Europese banklicentie en heeft erkenning van De Nederlandsche Bank om in Nederland te opereren. De producten van Ikano worden in Nederland aangeboden via internet en kiosken in IKEA-winkels. In de toekomst wil de bank ook voor andere retailbedrijven financiële diensten ontwikkelen. Volgens Ikano draait het om gemak, betrouwbaarheid en eerlijkheid. "Wij zullen nooit verbergen dat geld lenen geld kost. En als we bij de beoordeling zien dat de klant zich een krediet niet kan veroorloven, zullen we ook 'nee' verkopen", zegt Asa Färm, manager van Ikano in Nederland. (ANP/KVDA)