Huawei, de Chinese producent van telecomapparatuur, versterkt zijn researchcentra in de Verenigde Staten.

"Alleen al in Californië zullen we dit jaar nog meer dan 300 mensen aanwerven", vertelt Steven D. Gray, vicevoorzitter en chief technological officer van de Amerikaanse researchafdeling van Huawei in Silicon Valley.

De Chinese fabrikant heeft in Californië vanaf 2009 een versnelling hoger geschakeld. Het R&D-hoofdkwartier werd van Texas naar Silicon Valley verplaatst om gemakkelijker personeel te vinden. Het hoofdkwartier telde in 2009 170 werknemers, eind 2011 moet dat aantal tegen de 900 liggen. Volgens Gray werken er voor iedere onderzoeker in de VS, tien ingenieurs mee in China aan hetzelfde project.

Huawei, met een jaaromzet van 20 miljard euro, heeft wereldwijd researchcentra. Het bedrijf heeft nood aan heel gespecialiseerde profielen en vestigt zich daarvoor vaak in de buurt van sites van teloorgegane telecomfabrikanten.

Zo heeft het in het Canadese Ottawa een centrum opgericht om ingenieurs te kunnen recupereren van Nortel, dat in 2009 failliet is gegaan. "Dat Cisco (onder meer gevestigd in Californië, nvdr) heeft aangekondigd om duizenden mensen te ontslaan, is goed nieuws voor ons", zegt Gray.

Klacht Option

Huawei is in België bekend geworden nadat Option, een specialist in draadloze communicatie, een klacht had ingediend wegens dumpingpraktijken. De klacht werd ingetrokken nadat de Chinese fabrikant een overeenkomst had gesloten met de Leuvenaars.

De naam deed geen belletje rinkelen bij Gray. "Option? Nooit van gehoord." (SF)

Huawei, de Chinese producent van telecomapparatuur, versterkt zijn researchcentra in de Verenigde Staten. "Alleen al in Californië zullen we dit jaar nog meer dan 300 mensen aanwerven", vertelt Steven D. Gray, vicevoorzitter en chief technological officer van de Amerikaanse researchafdeling van Huawei in Silicon Valley. De Chinese fabrikant heeft in Californië vanaf 2009 een versnelling hoger geschakeld. Het R&D-hoofdkwartier werd van Texas naar Silicon Valley verplaatst om gemakkelijker personeel te vinden. Het hoofdkwartier telde in 2009 170 werknemers, eind 2011 moet dat aantal tegen de 900 liggen. Volgens Gray werken er voor iedere onderzoeker in de VS, tien ingenieurs mee in China aan hetzelfde project. Huawei, met een jaaromzet van 20 miljard euro, heeft wereldwijd researchcentra. Het bedrijf heeft nood aan heel gespecialiseerde profielen en vestigt zich daarvoor vaak in de buurt van sites van teloorgegane telecomfabrikanten. Zo heeft het in het Canadese Ottawa een centrum opgericht om ingenieurs te kunnen recupereren van Nortel, dat in 2009 failliet is gegaan. "Dat Cisco (onder meer gevestigd in Californië, nvdr) heeft aangekondigd om duizenden mensen te ontslaan, is goed nieuws voor ons", zegt Gray. Klacht Option Huawei is in België bekend geworden nadat Option, een specialist in draadloze communicatie, een klacht had ingediend wegens dumpingpraktijken. De klacht werd ingetrokken nadat de Chinese fabrikant een overeenkomst had gesloten met de Leuvenaars. De naam deed geen belletje rinkelen bij Gray. "Option? Nooit van gehoord." (SF)