De helft van de 10.000 bagagestukken die zaterdag achtergebleven waren op Brussels Airport in Zaventem, is zondag onderweg naar de bestemming. Dat meldt een woordvoerster van Brussels Airport zondagavond

In de loop van zaterdagochtend waren op Brussels Airport problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage tot 13 uur niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor manueel. Heel wat vluchten vertrokken bijgevolg zonder bagage. Tienduizend bagagestukken van verschillende maatschappijen bleven achter op de luchthaven in Zaventem.

'Vijfduizend bagagestukken zijn zondag onderweg of zelfs al toegekomen op de verschillende bestemmingen', zegt een woordvoerster van de luchthavenuitbater. De andere helft bereikt maandag de bestemming, op 2 tot 3 procent na. Dat percentage moet getransporteerd worden naar moeilijker bereikbare bestemmingen. Voorbeelden van de moeilijker bereikbare bestemmingen kan de woordvoerster niet kwijt. 'Vanaf dinsdag wordt gezocht naar een oplossing voor de resterende koffers', zegt ze.

Wie zijn of haar bagage kwijt is, kan terecht op de website van Brussels Airport

De helft van de 10.000 bagagestukken die zaterdag achtergebleven waren op Brussels Airport in Zaventem, is zondag onderweg naar de bestemming. Dat meldt een woordvoerster van Brussels Airport zondagavondIn de loop van zaterdagochtend waren op Brussels Airport problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage tot 13 uur niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor manueel. Heel wat vluchten vertrokken bijgevolg zonder bagage. Tienduizend bagagestukken van verschillende maatschappijen bleven achter op de luchthaven in Zaventem. 'Vijfduizend bagagestukken zijn zondag onderweg of zelfs al toegekomen op de verschillende bestemmingen', zegt een woordvoerster van de luchthavenuitbater. De andere helft bereikt maandag de bestemming, op 2 tot 3 procent na. Dat percentage moet getransporteerd worden naar moeilijker bereikbare bestemmingen. Voorbeelden van de moeilijker bereikbare bestemmingen kan de woordvoerster niet kwijt. 'Vanaf dinsdag wordt gezocht naar een oplossing voor de resterende koffers', zegt ze.