In de loop van zaterdagmorgen waren problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor urenlang manueel. Brussels Airport maakte de problemen zelf bekend in een tweet.

Even voor 13 uur kwam het verlossende nieuws over het heropstarten van het computersysteem. 'Een vijftigtal vliegtuigen heeft door de technische problemen vertraging opgelopen', stelde de woordvoerster. Volgens de woordvoerster van de luchthavenuitbater bedroeg de gemiddelde vertraging 22 minuten, maar werden er geen vluchten geannuleerd. Het ging zowel om Europese als langeafstandsvluchten.

Door de problemen met het verwerken van de bagage zijn sommige vluchten evenwel zonder reiskoffers vertrokken. Daardoor blijven zaterdag duizenden koffers achter op de luchthaven.

Piet Demeyere van touroperator Tui Fly raadt mensen aan om alleen met handbagage te reizen. De touroperator zal de hele namiddag uit voorzorg vluchten afleiden naar regionale luchthavens als Charleroi en Antwerpen, ook nu het systeem is heropgestart, meldt de VRT.

Vanop Brussels Airport vertrekken zaterdag 42.000 mensen. Voor de passagiers die aankomen op de luchthaven van Zaventen, zijn er vandaag geen problemen bij het verwerken van de bagage.

Eind juni was er ook al een computerprobleem met de bagagebanden. Toen bleven enkele duizenden koffers dagenlang op de luchthaven staan.

In de loop van zaterdagmorgen waren problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor urenlang manueel. Brussels Airport maakte de problemen zelf bekend in een tweet.Even voor 13 uur kwam het verlossende nieuws over het heropstarten van het computersysteem. 'Een vijftigtal vliegtuigen heeft door de technische problemen vertraging opgelopen', stelde de woordvoerster. Volgens de woordvoerster van de luchthavenuitbater bedroeg de gemiddelde vertraging 22 minuten, maar werden er geen vluchten geannuleerd. Het ging zowel om Europese als langeafstandsvluchten. Door de problemen met het verwerken van de bagage zijn sommige vluchten evenwel zonder reiskoffers vertrokken. Daardoor blijven zaterdag duizenden koffers achter op de luchthaven. Piet Demeyere van touroperator Tui Fly raadt mensen aan om alleen met handbagage te reizen. De touroperator zal de hele namiddag uit voorzorg vluchten afleiden naar regionale luchthavens als Charleroi en Antwerpen, ook nu het systeem is heropgestart, meldt de VRT.Vanop Brussels Airport vertrekken zaterdag 42.000 mensen. Voor de passagiers die aankomen op de luchthaven van Zaventen, zijn er vandaag geen problemen bij het verwerken van de bagage.Eind juni was er ook al een computerprobleem met de bagagebanden. Toen bleven enkele duizenden koffers dagenlang op de luchthaven staan.