"Geconfronteerd met een escalatie van geweld georkestreerd door sommige vakbondsvertegenwoordigers heeft Godiva België deze nacht de productieactiviteiten van de Brusselse site moeten stopzetten omdat de veiligheid van de werknemers en van het productieproces niet meer gewaarborgd was", luidt het in een persbericht van Godiva Belgium.

Vorige vrijdag liet de directie weten dat er vanaf maandag 12 april een productiestop zou komen voor de Brusselse vestiging omdat "de werknemers hun contractuele beslissingen niet nakomen". De vakbonden blokkeren immers al langer de in- en uitgang van de site. Die barricades vormden voor de directie een "inbreuk op de veiligheids- en brandpreventieregels" en ze is van mening dat de werknemers stelselmatig hun contractuele verplichtingen schenden en de arbeidsafspraken niet respecteren. De productie werd dus eerder dan verwacht stilgelegd.

"Tegenover het oplopende geweld van de acties ondernomen door sommige werknemers op onze site in Brussel hebben we geen andere keuze dan de productie tijdelijk stop te zetten", oordeelt Bouvé.

De directie van Godiva hoopt naar eigen zeggen dat "de Brusselse site niet het toneel wordt van systematische confrontatie en geweld".

"Geconfronteerd met een escalatie van geweld georkestreerd door sommige vakbondsvertegenwoordigers heeft Godiva België deze nacht de productieactiviteiten van de Brusselse site moeten stopzetten omdat de veiligheid van de werknemers en van het productieproces niet meer gewaarborgd was", luidt het in een persbericht van Godiva Belgium. Vorige vrijdag liet de directie weten dat er vanaf maandag 12 april een productiestop zou komen voor de Brusselse vestiging omdat "de werknemers hun contractuele beslissingen niet nakomen". De vakbonden blokkeren immers al langer de in- en uitgang van de site. Die barricades vormden voor de directie een "inbreuk op de veiligheids- en brandpreventieregels" en ze is van mening dat de werknemers stelselmatig hun contractuele verplichtingen schenden en de arbeidsafspraken niet respecteren. De productie werd dus eerder dan verwacht stilgelegd. "Tegenover het oplopende geweld van de acties ondernomen door sommige werknemers op onze site in Brussel hebben we geen andere keuze dan de productie tijdelijk stop te zetten", oordeelt Bouvé. De directie van Godiva hoopt naar eigen zeggen dat "de Brusselse site niet het toneel wordt van systematische confrontatie en geweld".