De maatregel is een gevolg van de nieuwe strategie die Galapagos donderdagavond heeft aangekondigd bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten. Die is bedoeld om 'groei en waardecreatie te versnellen door de manier waarop we innoveren en opereren te hervormen', aldus CEO Paul Stoffels in het persbericht.

'Als gevolg van onze nieuwe strategische richting, zijn we van plan ons personeelsbestand met ongeveer 200 functies in onze vestigingen in Europa terug te brengen', klinkt het. 'Hiermee willen we ruimte creëren om te herinvesteren in nieuwe capaciteiten en programma's in onze oncologiefranchise. Dit is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, en we zullen alle toepasselijke procedures volgen met respect voor onze mensen.'

Marieke Vermeersch, communicatieverantwoordelijke van het bedrijf, verduidelijkt vrijdagochtend dat de 200 banen zullen verdwijnen op de grote sites van het bedrijf in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland. Cijfers per land geeft het bedrijf niet

Er wordt bekeken of de betrokken werknemers herschoold kunnen worden om in andere domeinen aan de slag te gaan, zegt ze. In de nieuwe strategie krijgt onderzoek en ontwikkeling in immunologie en oncologie meer belang. Galapagos telt in totaal 1.357 medewerkers, van wie 563 in België. Naast België is het bedrijf ook actief met personeel in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Verenigde Staten.

De maatregel is een gevolg van de nieuwe strategie die Galapagos donderdagavond heeft aangekondigd bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten. Die is bedoeld om 'groei en waardecreatie te versnellen door de manier waarop we innoveren en opereren te hervormen', aldus CEO Paul Stoffels in het persbericht. 'Als gevolg van onze nieuwe strategische richting, zijn we van plan ons personeelsbestand met ongeveer 200 functies in onze vestigingen in Europa terug te brengen', klinkt het. 'Hiermee willen we ruimte creëren om te herinvesteren in nieuwe capaciteiten en programma's in onze oncologiefranchise. Dit is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, en we zullen alle toepasselijke procedures volgen met respect voor onze mensen.' Marieke Vermeersch, communicatieverantwoordelijke van het bedrijf, verduidelijkt vrijdagochtend dat de 200 banen zullen verdwijnen op de grote sites van het bedrijf in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland. Cijfers per land geeft het bedrijf nietEr wordt bekeken of de betrokken werknemers herschoold kunnen worden om in andere domeinen aan de slag te gaan, zegt ze. In de nieuwe strategie krijgt onderzoek en ontwikkeling in immunologie en oncologie meer belang. Galapagos telt in totaal 1.357 medewerkers, van wie 563 in België. Naast België is het bedrijf ook actief met personeel in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Verenigde Staten.