'Na een diepgaande analyse heeft het management van Deutsche Bank besloten dat de combinatie met Commerzbank niet genoeg voordelen zou hebben opgeleverd om op te wegen tegen de risico's, de herstructureringskosten en de kapitaalvereisten die met zo'n uitgebreide integratie gepaard zouden gaan', stelde Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, in een persbericht.

De fusiegesprekken werden gesteund door de Duitse overheid, maar stuitten op weerstand van het personeel en de vakbonden. Die waren bang voor het verlies van tot wel 30.000 banen. Ook een aantal aandeelhouders van Deutsche Bank zette vraagtekens bij de deal.

'Na een diepgaande analyse heeft het management van Deutsche Bank besloten dat de combinatie met Commerzbank niet genoeg voordelen zou hebben opgeleverd om op te wegen tegen de risico's, de herstructureringskosten en de kapitaalvereisten die met zo'n uitgebreide integratie gepaard zouden gaan', stelde Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, in een persbericht. De fusiegesprekken werden gesteund door de Duitse overheid, maar stuitten op weerstand van het personeel en de vakbonden. Die waren bang voor het verlies van tot wel 30.000 banen. Ook een aantal aandeelhouders van Deutsche Bank zette vraagtekens bij de deal.