Biotechbedrijf Galapagos kan beroep doen op de aftrek voor octrooi-inkomsten. Dat besliste de fiscus. De aftrek geldt voor inkomsten uit 'GLPG0634', een middel tegen reuma dat het ontwikkelt met het Amerikaanse Abbott.

"Op basis van deze ruling zal 80 procent van de inkomsten die Galapagos ontvangt uit de samenwerking met Abbott, en die gebaseerd zijn op de octrooien op GLPG0634 die is getest in Fase 2A klinische studies in reuma, vrijgesteld zijn van Belgische vennootschapsbelasting", meldt het bedrijf in een persbericht.

Door de vrijstelling wordt de belastingdruk op die inkomsten teruggeschroefd tot 5 procent. De regeling geldt voor vijf jaar en is hernieuwbaar.

GLPG0634 is momenteel nog in ontwikkeling. Galapagos ontving al 150 miljoen dollar van Abbott voor de samenwerking.

Dankzij de ruling van de fiscus kan het bedrijf volgens financieel topman Guillaume Jetten meer middelen investeren in de onderzoeksprogramma's die volgen op GLPG0634. (Belga/KVDA)

Biotechbedrijf Galapagos kan beroep doen op de aftrek voor octrooi-inkomsten. Dat besliste de fiscus. De aftrek geldt voor inkomsten uit 'GLPG0634', een middel tegen reuma dat het ontwikkelt met het Amerikaanse Abbott. "Op basis van deze ruling zal 80 procent van de inkomsten die Galapagos ontvangt uit de samenwerking met Abbott, en die gebaseerd zijn op de octrooien op GLPG0634 die is getest in Fase 2A klinische studies in reuma, vrijgesteld zijn van Belgische vennootschapsbelasting", meldt het bedrijf in een persbericht. Door de vrijstelling wordt de belastingdruk op die inkomsten teruggeschroefd tot 5 procent. De regeling geldt voor vijf jaar en is hernieuwbaar. GLPG0634 is momenteel nog in ontwikkeling. Galapagos ontving al 150 miljoen dollar van Abbott voor de samenwerking. Dankzij de ruling van de fiscus kan het bedrijf volgens financieel topman Guillaume Jetten meer middelen investeren in de onderzoeksprogramma's die volgen op GLPG0634. (Belga/KVDA)