Fagron meldt vrijdag dat de aandeelhouders hebben ingestemd met alle voorstellen van besluit met betrekking tot de voorgestelde kapitaalverhoging, én dat er een overeenkomst bereikt werd met haar financiers/schuldeisers.

Door het akkoord met de financiers/banken beschikt Fagron nu weer 'over stabiele financieringsfacilteiten en herziene financiële convenanten', luidt het vrijdag in een persbericht

Details over de schuldherschikking werden niet bekendgemaakt.

De farmaketen kreeg begin april drie maanden de tijd om een deal in de wacht te slepen die de weg moet vrijmaken om de noodzakelijke kapitaalverhoging van 220 miljoen euro door te voeren. Die kapitaaloperatie is nodig om de financiële situatie voor de langere termijn veilig te stellen.

Fagron kwam vorig jaar in de problemen nadat het enkele overname verkeerd had ingeschat. Zo werd de Amerikaanse dochter Bellevue, die voor 200 miljoen euro werd ingelijfd, intussen volledig opgedoekt.

In een reactie op de bereikte deal klimt het aandeel vrijdagmorgen bijna 3 procent hoger. (Belga/BO)

Fagron meldt vrijdag dat de aandeelhouders hebben ingestemd met alle voorstellen van besluit met betrekking tot de voorgestelde kapitaalverhoging, én dat er een overeenkomst bereikt werd met haar financiers/schuldeisers. Door het akkoord met de financiers/banken beschikt Fagron nu weer 'over stabiele financieringsfacilteiten en herziene financiële convenanten', luidt het vrijdag in een persberichtDetails over de schuldherschikking werden niet bekendgemaakt.De farmaketen kreeg begin april drie maanden de tijd om een deal in de wacht te slepen die de weg moet vrijmaken om de noodzakelijke kapitaalverhoging van 220 miljoen euro door te voeren. Die kapitaaloperatie is nodig om de financiële situatie voor de langere termijn veilig te stellen.Fagron kwam vorig jaar in de problemen nadat het enkele overname verkeerd had ingeschat. Zo werd de Amerikaanse dochter Bellevue, die voor 200 miljoen euro werd ingelijfd, intussen volledig opgedoekt.In een reactie op de bereikte deal klimt het aandeel vrijdagmorgen bijna 3 procent hoger. (Belga/BO)