De klachten zouden afkomstig zijn van Britten, Duitsers en Italianen, die niet konden intekenen op een bepaalde promotie.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zou een Franse bezoeker voor een premium package in sommige gevallen 1.346 euro betalen, terwijl een Brit voor hetzelfde aanbod 1.870 euro moest neertellen en een Duitser zelfs 2.447 euro.

Discriminatie

De Commissie is vooral bezorgd over het feit dat de klant niet vrij kan shoppen. Een Brit zou dan niet via een Franse website kunnen boeken, omdat hij bijvoorbeeld niet over een Franse kredietkaart beschikt. Dat is in strijd met de Europese richtlijnen, luidt het bij de Commissie.

De Franse overheid moet nu aantonen dat Disneyland Parijs de Europese regelgeving wel degelijk respecteert.

Europarlementslid Marc Tarabella (PS) hekelde eerder al de prijspolitiek van het pretpark. Hij ontdekte dat Belgen 45 euro voor een bezoek aan Disneyland Parijs betalen, terwijl Duitsers minstens 62 euro moeten neertellen. Dit is een concreet voorbeeld van discriminatie, klonk het bij Tarabella.

Een woordvoerder van het pretpark zei aan BBC dat de prijs van een standaardticket overal in de Europese Unie dezelfde is. Er zijn wel tijdelijke promoties in bepaalde periodes van het jaar. Dat klanten die niet rechtstreeks kunnen boeken via een buitenlandse website houdt volgens hem verband met "anti-fraudemaatregelen." (Belga/NS)

De klachten zouden afkomstig zijn van Britten, Duitsers en Italianen, die niet konden intekenen op een bepaalde promotie. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zou een Franse bezoeker voor een premium package in sommige gevallen 1.346 euro betalen, terwijl een Brit voor hetzelfde aanbod 1.870 euro moest neertellen en een Duitser zelfs 2.447 euro. De Commissie is vooral bezorgd over het feit dat de klant niet vrij kan shoppen. Een Brit zou dan niet via een Franse website kunnen boeken, omdat hij bijvoorbeeld niet over een Franse kredietkaart beschikt. Dat is in strijd met de Europese richtlijnen, luidt het bij de Commissie.De Franse overheid moet nu aantonen dat Disneyland Parijs de Europese regelgeving wel degelijk respecteert. Europarlementslid Marc Tarabella (PS) hekelde eerder al de prijspolitiek van het pretpark. Hij ontdekte dat Belgen 45 euro voor een bezoek aan Disneyland Parijs betalen, terwijl Duitsers minstens 62 euro moeten neertellen. Dit is een concreet voorbeeld van discriminatie, klonk het bij Tarabella. Een woordvoerder van het pretpark zei aan BBC dat de prijs van een standaardticket overal in de Europese Unie dezelfde is. Er zijn wel tijdelijke promoties in bepaalde periodes van het jaar. Dat klanten die niet rechtstreeks kunnen boeken via een buitenlandse website houdt volgens hem verband met "anti-fraudemaatregelen." (Belga/NS)