Tarabella ontdekte dat de prijzen voor een bezoekje aan Disneyland Parijs sterk kunnen variëren van land tot land. Dat schrijft De Standaard.

Het verschil tussen verschillende nationaliteiten voor een weekendje Disneyland kan oplopen tot meer dan 500 euro. Zo betaalt een Belgisch gezin 'slechts' 865 euro, terwijl dat voor een Italiaans gezin 1.339 euro kost.

"Dit is een concreet voorbeeld van discriminatie. Het gaat in tegen de Europese principe van de eengemaakte markt", zegt Tarabella.

Disneyland relativeert: " Als je in de brochure kijkt, dan zijn de standaardprijzen dezelfde voor alle landen", zegt woordvoerder Laurent Manologlou aan de krant. Ze ontkent niet dat er prijsverschillen zijn, maar "dat komt door de uiteenlopende kortingen en aanbiedingen die Disneyland geeft in verschillende landen."

Uiteenlopende vakanties

"De vakanties in Europa vallen bovendien op een ander tijdstip", zegt Manologlou. Volgens haar is het logisch dat de prijzen stijgen wanneer de schoolvakanties beginnen. "Gezinnen die op dat moment geen vakantie hebben, kunnen profiteren van een zacht prijsje of een scherpere aanbieding", verklaart de woordvoerster. Manologlou garandeert dat elk land op zijn beurt een korting krijgt.

Het onderzoek van Tarabella is volgens Manologlou dan ook geen correcte weerspiegeling van de realiteit. "Het is een momentopname. Je kunt de prijspolitiek van een toeristische bestemming met 15 miljoen bezoekers per jaar niet zomaar samenvatten in drie regeltjes."

Mensen die een goedkoper ticket willen boeken, kunnen de aanbiedingen op de verschillende Disneyland-sites met elkaar vergelijken. "Er zijn veel vertaalsites die mensen kunnen gebruiken om een betere aanbieding te ontdekken", zegt de woordvoerster.

Ze geeft wel toe dat een Duitser voor het goedkoopste dagticket 17 euro meer moet betalen dan een Belg, maar "in ruil krijgt hij toegang tot twee parken, terwijl de Belg maar één park kan bezoeken."

Tarabella ontdekte dat de prijzen voor een bezoekje aan Disneyland Parijs sterk kunnen variëren van land tot land. Dat schrijft De Standaard. Het verschil tussen verschillende nationaliteiten voor een weekendje Disneyland kan oplopen tot meer dan 500 euro. Zo betaalt een Belgisch gezin 'slechts' 865 euro, terwijl dat voor een Italiaans gezin 1.339 euro kost. "Dit is een concreet voorbeeld van discriminatie. Het gaat in tegen de Europese principe van de eengemaakte markt", zegt Tarabella. Disneyland relativeert: " Als je in de brochure kijkt, dan zijn de standaardprijzen dezelfde voor alle landen", zegt woordvoerder Laurent Manologlou aan de krant. Ze ontkent niet dat er prijsverschillen zijn, maar "dat komt door de uiteenlopende kortingen en aanbiedingen die Disneyland geeft in verschillende landen." Het onderzoek van Tarabella is volgens Manologlou dan ook geen correcte weerspiegeling van de realiteit. "Het is een momentopname. Je kunt de prijspolitiek van een toeristische bestemming met 15 miljoen bezoekers per jaar niet zomaar samenvatten in drie regeltjes." Mensen die een goedkoper ticket willen boeken, kunnen de aanbiedingen op de verschillende Disneyland-sites met elkaar vergelijken. "Er zijn veel vertaalsites die mensen kunnen gebruiken om een betere aanbieding te ontdekken", zegt de woordvoerster. Ze geeft wel toe dat een Duitser voor het goedkoopste dagticket 17 euro meer moet betalen dan een Belg, maar "in ruil krijgt hij toegang tot twee parken, terwijl de Belg maar één park kan bezoeken."