"Vandaag hebben de onderhandelingen nog niet geresulteerd in een finaal engagement, en werden onderhandelingen met bepaalde mogelijke investeerders stopgezet", klinkt het dinsdag in een persbericht. De kapitaalverhoging werd eerder dit jaar aangekondigd. Het bedrijf mikt nu op een 'minder ambitieus' plan met een 'aanzienlijk lagere inbreng' van kapitaal.

De Standaard en De Tijd berichtten dinsdag dat het bestuur van het bedrijf maandagavond samenzat over de kapitaaloperatie. Een kandidaat was afgehaakt, wat later door het bedrijf bevestigd werd. Beide kranten schrijven dat het bedrijf 100 miljoen euro nodig heeft, maar zelf noemt Electrawinds geen bedragen. Ook lijkt de timing onder druk te komen staan. Begin juli sprak Electrawinds nog van september of oktober voor de kapitaalverhoging.

Begin juli werd nog een conditionele samenwerkingsovereenkomst ondertekend door een aantal referentieaandeelhouders en ook verstrekkers van achtergestelde leningen. De intentieverklaring omvatte een plan voor onder andere een substantiële kapitaalverhoging door nieuwe en bestaande investeerders, een mogelijke omzetting van een gedeelte van de achtergestelde leningen in eigen vermogen, en een verdere schuldafbouw van de groep, luidt het dinsdag.

Maar de gesprekken van de voorbije maanden met mogelijke strategische investeerders hebben dus nog niet tot een akkoord geleid, en sommige kandidaat-investeerders hebben afgehaakt. "Ondertussen worden de gesprekken voortgezet met andere mogelijke investeerders. Parallel hieraan lopen ook nieuwe gesprekken met de referentieaandeelhouders en schuldverstrekkers met het oog op een minder ambitieus business plan waarvoor een aanzienlijk lagere inbreng aan kapitaal
noodzakelijk is."

Volgens De Standaard hoopt Electrawinds nu dat ex-Telenet-topman Duco Sickinghe of retailer Colruyt geld in het bedrijf zullen pompen. De krant beroept zich daarvoor op insiders.

Vorige week meldde het bedrijf nog dat het 23 Vlaamse zonne-energieprojecten verkocht heeft en in een joint venture voor biodiesel stapt. (Belga/BO)

"Vandaag hebben de onderhandelingen nog niet geresulteerd in een finaal engagement, en werden onderhandelingen met bepaalde mogelijke investeerders stopgezet", klinkt het dinsdag in een persbericht. De kapitaalverhoging werd eerder dit jaar aangekondigd. Het bedrijf mikt nu op een 'minder ambitieus' plan met een 'aanzienlijk lagere inbreng' van kapitaal. De Standaard en De Tijd berichtten dinsdag dat het bestuur van het bedrijf maandagavond samenzat over de kapitaaloperatie. Een kandidaat was afgehaakt, wat later door het bedrijf bevestigd werd. Beide kranten schrijven dat het bedrijf 100 miljoen euro nodig heeft, maar zelf noemt Electrawinds geen bedragen. Ook lijkt de timing onder druk te komen staan. Begin juli sprak Electrawinds nog van september of oktober voor de kapitaalverhoging. Begin juli werd nog een conditionele samenwerkingsovereenkomst ondertekend door een aantal referentieaandeelhouders en ook verstrekkers van achtergestelde leningen. De intentieverklaring omvatte een plan voor onder andere een substantiële kapitaalverhoging door nieuwe en bestaande investeerders, een mogelijke omzetting van een gedeelte van de achtergestelde leningen in eigen vermogen, en een verdere schuldafbouw van de groep, luidt het dinsdag. Maar de gesprekken van de voorbije maanden met mogelijke strategische investeerders hebben dus nog niet tot een akkoord geleid, en sommige kandidaat-investeerders hebben afgehaakt. "Ondertussen worden de gesprekken voortgezet met andere mogelijke investeerders. Parallel hieraan lopen ook nieuwe gesprekken met de referentieaandeelhouders en schuldverstrekkers met het oog op een minder ambitieus business plan waarvoor een aanzienlijk lagere inbreng aan kapitaal noodzakelijk is." Volgens De Standaard hoopt Electrawinds nu dat ex-Telenet-topman Duco Sickinghe of retailer Colruyt geld in het bedrijf zullen pompen. De krant beroept zich daarvoor op insiders. Vorige week meldde het bedrijf nog dat het 23 Vlaamse zonne-energieprojecten verkocht heeft en in een joint venture voor biodiesel stapt. (Belga/BO)