"In zo'n drukke periode heb je personeel nodig, maar tijdens de feestdagen willen steeds minder mensen nog werken, laat staan 's ochtends in alle vroegte", zegt de federatie Bakkers Vlaanderen in Het Laatste Nieuws.

500 gesloten zaken

"Van de 2.750 bakkers die Vlaanderen nog telt, sluit 15 à 20 procent deze eindejaarsperiode de deuren. Dat komt neer op zowat 500 zaken, verspreid over heel Vlaanderen", zegt Bruno Kuylen, directeur van Bakkers Vlaanderen. Een opmerkelijke beslissing, aangezien je zou denken dat ze dezer dagen net gouden zaken doen.

Volgens de directeur zal er niet snel een ommekeer komen. "Als er in een dorp drie bakkers zijn en eentje beslist om niet open te doen tijdens de eindejaarsperiode, dan worden die andere twee overspoeld. De kans is groot dat die het jaar daarna ook beslissen om te sluiten tijdens de kerstvakantie", klinkt het. (Belga/NS)

"In zo'n drukke periode heb je personeel nodig, maar tijdens de feestdagen willen steeds minder mensen nog werken, laat staan 's ochtends in alle vroegte", zegt de federatie Bakkers Vlaanderen in Het Laatste Nieuws. "Van de 2.750 bakkers die Vlaanderen nog telt, sluit 15 à 20 procent deze eindejaarsperiode de deuren. Dat komt neer op zowat 500 zaken, verspreid over heel Vlaanderen", zegt Bruno Kuylen, directeur van Bakkers Vlaanderen. Een opmerkelijke beslissing, aangezien je zou denken dat ze dezer dagen net gouden zaken doen. Volgens de directeur zal er niet snel een ommekeer komen. "Als er in een dorp drie bakkers zijn en eentje beslist om niet open te doen tijdens de eindejaarsperiode, dan worden die andere twee overspoeld. De kans is groot dat die het jaar daarna ook beslissen om te sluiten tijdens de kerstvakantie", klinkt het. (Belga/NS)