De Ierse lowcostmaatschappij had woensdag het aantal geschrapte vluchten op vrijdag verlaagd tot 150 van de 2.400 geplande vluchten.

Maar door de stakingsoproep van Vereinigung Cockpit kunnen er aanvullend 35 tot 45 vluchten vanuit Duitsland geannuleerd worden, zei Ryanair-marketingdirecteur Kenny Jacobs donderdag.

"Samen met vele andere Europese vakbonden zal de Vereinigung Cockpit de Ryanair-piloten opnieuw oproepen om op vrijdag het werk 24 uur lang neer te leggen", luidt het in een persbericht van de Duitse pilotenvakbond. De VC verwijst hierbij naar de mislukte onderhandelingen met de directie van Ryanair sinds het vorige conflict op 12 september.

"Tot nu toe hebben we geen overeenstemming kunnen bereiken over wat we willen regelen, hoe we de zaak willen regelen en wie een geschikte bemiddelaar kan zijn", aldus Ingolf Schumacher van Vereinigung Cockpit.

Schumacher verwijst in een reactie ook naar wat Europees commissaris voor Werk Marianne Thyssen woensdag gezegd heeft na haar ontmoeting met Ryanair-topman Michael O'Leary: "Het respecteren van de EU-wetten is niet iets waarover de werknemers zouden moeten onderhandelen, noch is het iets dat verschillend kan gebeuren land per land. Dit heb ik heel duidelijk gemaakt aan mr. O'Leary", gaf Thyssen als boodschap mee.

Niet enkel de Duitse piloten, maar ook de in Duitsland gebaseerde stewardessen en stewards van Ryanair werden donderdag opgeroepen om vrijdag het werk neer te leggen, meldt de vakbond ver.di. "Er ligt na vier onderhandelingsrondes nog geen bevredigend aanbod op tafel", zo staat in een persbericht van de vakbond.

Eerder werden al de piloten en het boordpersoneel in België opgeroepen om te staken, net als Ryanair-werknemers in Nederland, Italië, Spanje en Portugal.

De Ierse lowcostmaatschappij had woensdag het aantal geschrapte vluchten op vrijdag verlaagd tot 150 van de 2.400 geplande vluchten. Maar door de stakingsoproep van Vereinigung Cockpit kunnen er aanvullend 35 tot 45 vluchten vanuit Duitsland geannuleerd worden, zei Ryanair-marketingdirecteur Kenny Jacobs donderdag."Samen met vele andere Europese vakbonden zal de Vereinigung Cockpit de Ryanair-piloten opnieuw oproepen om op vrijdag het werk 24 uur lang neer te leggen", luidt het in een persbericht van de Duitse pilotenvakbond. De VC verwijst hierbij naar de mislukte onderhandelingen met de directie van Ryanair sinds het vorige conflict op 12 september. "Tot nu toe hebben we geen overeenstemming kunnen bereiken over wat we willen regelen, hoe we de zaak willen regelen en wie een geschikte bemiddelaar kan zijn", aldus Ingolf Schumacher van Vereinigung Cockpit.Schumacher verwijst in een reactie ook naar wat Europees commissaris voor Werk Marianne Thyssen woensdag gezegd heeft na haar ontmoeting met Ryanair-topman Michael O'Leary: "Het respecteren van de EU-wetten is niet iets waarover de werknemers zouden moeten onderhandelen, noch is het iets dat verschillend kan gebeuren land per land. Dit heb ik heel duidelijk gemaakt aan mr. O'Leary", gaf Thyssen als boodschap mee.Niet enkel de Duitse piloten, maar ook de in Duitsland gebaseerde stewardessen en stewards van Ryanair werden donderdag opgeroepen om vrijdag het werk neer te leggen, meldt de vakbond ver.di. "Er ligt na vier onderhandelingsrondes nog geen bevredigend aanbod op tafel", zo staat in een persbericht van de vakbond.Eerder werden al de piloten en het boordpersoneel in België opgeroepen om te staken, net als Ryanair-werknemers in Nederland, Italië, Spanje en Portugal.