In het vierde kwartaal wogen de strengere beperkingen die werden ingevoerd wegens de omikronvariant van het coronavirus vooral op de detailhandel en de horeca. De industrie werd dan weer vooral getroffen door de aanhoudende knelpunten in de toeleveringsketen.

De Duitse economische groei voor heel 2021 bedroeg uiteindelijk 2,9 procent, zo blijkt uit de nieuwe ramingen. Het begrotingstekort kwam uit op 132,5 miljard euro, ofwel 3,7 procent van het bbp. Aanvankelijk wezen de berekeningen van het statistiekbureau op een tekort van 4,3 procent.

De Russische inval in Oekraïne werpt een schaduw over de vooruitzichten voor 2022. Na ook een zwak eerste kwartaal, zou het conflict een rem zetten op de verwachte heropleving in het voorjaar.

In het vierde kwartaal wogen de strengere beperkingen die werden ingevoerd wegens de omikronvariant van het coronavirus vooral op de detailhandel en de horeca. De industrie werd dan weer vooral getroffen door de aanhoudende knelpunten in de toeleveringsketen. De Duitse economische groei voor heel 2021 bedroeg uiteindelijk 2,9 procent, zo blijkt uit de nieuwe ramingen. Het begrotingstekort kwam uit op 132,5 miljard euro, ofwel 3,7 procent van het bbp. Aanvankelijk wezen de berekeningen van het statistiekbureau op een tekort van 4,3 procent. De Russische inval in Oekraïne werpt een schaduw over de vooruitzichten voor 2022. Na ook een zwak eerste kwartaal, zou het conflict een rem zetten op de verwachte heropleving in het voorjaar.