Ongeveer 10 procent plant een (gedeeltelijke) verhuizing naar Wallonië, 7 procent naar Vlaanderen en 13 procent wil zelfs gewoon een deel van zijn activiteiten naar het buitenland verplaatsen.

De ondervraagde ondernemers blijken de Brusselse regering van minister-president Charles Picqué (PS) slechts matig te appreciëren. Op de vraag wat ze vinden van het economisch beleid van Picqué en zijn beleid antwoordt 48 procent 'tevreden' of 'zeer tevreden'. Slechts 30 procent heeft er vertrouwen in dat de Brusselse regering de huidige economische problemen zal kunnen oplossen.

Als topprioriteit voor de regering worden door de ondernemers een
verlaging van de regionale en gemeentelijke lasten en een betere mobiliteit genoemd.

Uit de enquête blijkt voorts dat 73 procent van de Brusselse ondernemers in 2011 de ambitie heeft om te investeren of mensen te rekruteren.

Ongeveer 10 procent plant een (gedeeltelijke) verhuizing naar Wallonië, 7 procent naar Vlaanderen en 13 procent wil zelfs gewoon een deel van zijn activiteiten naar het buitenland verplaatsen. De ondervraagde ondernemers blijken de Brusselse regering van minister-president Charles Picqué (PS) slechts matig te appreciëren. Op de vraag wat ze vinden van het economisch beleid van Picqué en zijn beleid antwoordt 48 procent 'tevreden' of 'zeer tevreden'. Slechts 30 procent heeft er vertrouwen in dat de Brusselse regering de huidige economische problemen zal kunnen oplossen. Als topprioriteit voor de regering worden door de ondernemers een verlaging van de regionale en gemeentelijke lasten en een betere mobiliteit genoemd. Uit de enquête blijkt voorts dat 73 procent van de Brusselse ondernemers in 2011 de ambitie heeft om te investeren of mensen te rekruteren.