Aanvankelijk zou Leroy, die aan de slag gaat bij KPN in Nederland, nog tot 1 december blijven. De vakbonden eisten echter haar onmiddellijke vertrek en er braken in het bedrijf vorige week spontane stakingen uit.

In de komende week zal Leroy haar dossiers overdragen aan financieel directeur Sandrine Dufour, die als CEO ad interim is aangesteld. De Française krijgt daarbij de steun van Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur.

Ondertussen is de zoektocht naar een opvolger voor Leroy begonnen. Op 19 september zal de raad van bestuur het profiel van de nieuwe CEO goedkeuren en een consultant aanstellen om Proximus te helpen bij de procedure.

In de mededeling van Proximus bedankt de raad van bestuur Leroy uitdrukkelijk voor 'de voorbeeldige manier waarop ze haar mandaat als CEO van Proximus tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart'.

Ontslagnemend minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld) neemt akte en respecteert de beslissing van de raad van bestuur, waarbij in onderling overleg de vertrekdatum van Dominique Leroy vervroegd wordt naar 20 september, laat hij in een korte reactie weten. De vakbonden richten nu al hun hoop op de verzoening. De socialistische vakbond verwelkomt de beslissing van CEO Dominique Leroy.

'Het was voor ons onmogelijk om rond de onderhandelingstafel te gaan zitten zonder een dergelijke tussenkomst', reageerde Laurent Malengreau, permanent vakbondssecretaris van CGSP Telecom. 'Wij stellen veel hoop in de verzoening. Werkgever en vakbonden moeten nu hun verantwoordelijkheden nemen en water in onze wijn doen, voor het welzijn van het personeel', aldus Malengreau. Hij herinnerde aan de erg gespannen situatie onder het personeel de voorbije week, met tal van winkelsluitingen en blokkades, terwijl er van onze kant geen enkel ordewoord was gelanceerd, benadrukte hij.

Ook de christelijke vakbond roept op om een einde te maken aan de onzekerheid die boven het personeel hangt, zowel de werknemers die zullen getroffen worden door de omvangrijke herstructurering, die het vertrek inhoudt van 1.900 personen, maar ook voor wie actief blijft bij Proximus. 'Al maanden wordt er uitgesteld en het management communiceert absoluut niets. Het is tijd om vooruit te gaan', reageert Philippe Daxhelet, permanent afgevaardigde van CSC Transcom.

Aanvankelijk zou Leroy, die aan de slag gaat bij KPN in Nederland, nog tot 1 december blijven. De vakbonden eisten echter haar onmiddellijke vertrek en er braken in het bedrijf vorige week spontane stakingen uit. In de komende week zal Leroy haar dossiers overdragen aan financieel directeur Sandrine Dufour, die als CEO ad interim is aangesteld. De Française krijgt daarbij de steun van Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur. Ondertussen is de zoektocht naar een opvolger voor Leroy begonnen. Op 19 september zal de raad van bestuur het profiel van de nieuwe CEO goedkeuren en een consultant aanstellen om Proximus te helpen bij de procedure. In de mededeling van Proximus bedankt de raad van bestuur Leroy uitdrukkelijk voor 'de voorbeeldige manier waarop ze haar mandaat als CEO van Proximus tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart'. Ontslagnemend minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld) neemt akte en respecteert de beslissing van de raad van bestuur, waarbij in onderling overleg de vertrekdatum van Dominique Leroy vervroegd wordt naar 20 september, laat hij in een korte reactie weten. De vakbonden richten nu al hun hoop op de verzoening. De socialistische vakbond verwelkomt de beslissing van CEO Dominique Leroy. 'Het was voor ons onmogelijk om rond de onderhandelingstafel te gaan zitten zonder een dergelijke tussenkomst', reageerde Laurent Malengreau, permanent vakbondssecretaris van CGSP Telecom. 'Wij stellen veel hoop in de verzoening. Werkgever en vakbonden moeten nu hun verantwoordelijkheden nemen en water in onze wijn doen, voor het welzijn van het personeel', aldus Malengreau. Hij herinnerde aan de erg gespannen situatie onder het personeel de voorbije week, met tal van winkelsluitingen en blokkades, terwijl er van onze kant geen enkel ordewoord was gelanceerd, benadrukte hij. Ook de christelijke vakbond roept op om een einde te maken aan de onzekerheid die boven het personeel hangt, zowel de werknemers die zullen getroffen worden door de omvangrijke herstructurering, die het vertrek inhoudt van 1.900 personen, maar ook voor wie actief blijft bij Proximus. 'Al maanden wordt er uitgesteld en het management communiceert absoluut niets. Het is tijd om vooruit te gaan', reageert Philippe Daxhelet, permanent afgevaardigde van CSC Transcom.