De maatregel is volgens de directie noodzakelijk omdat de werknemers "steevast hun contractuele verplichtingen schenden en de arbeidsafspraken niet respecteren", zo meldt Godiva België vrijdag.

Op 10 maart werd een akkoord ondertekend tussen directie en vakbondsvertegenwoordigers, dat tot doel had om de normale productieactiviteit te waarborgen. "Eerder deze week hebben arbeiders op de site barricades opgeworpen die de in- en uitgang van de fabriek blokkeren, wat een inbreuk vormt op de veiligheids- en brandpreventieregels", klinkt het. Als een gevolg daarvan zou de productie fors afgenomen zijn.

"Gezien de acties van de arbeiders in onze vestiging in Brussel hebben we geen andere optie dan de productie tijdelijk stop te zetten. (...) De arbeiders hebben, onder leiding van de vakbondsvertegenwoordigers, hun verplichtingen moedwillig en hardnekkig geschonden door de activiteiten in de fabriek te belemmeren en de normale werking onmogelijk te maken", aldus Nicolas Bouvé, algemeen directeur van Godiva Europa.

Bouvé dringt er bij de arbeiders op aan dat ze ermee zouden instemmen om de barricades te verwijderen die de normale productie in de vestiging verhinderen. Godiva België stelt een open en constructieve dialoog te willen, "op voorwaarde dat de arbeiders hun verplichtingen nakomen".

Tijdelijke productiestop is onaanvaardbaar (ACV) De vakbonden bij chocolatier Godiva België hopen dat de directie alsnog op haar standpunt wil terugkomen en alternatieven zoekt voor het behoud van de jobs die bij Godiva op de tocht staan.

"We blokkeren de in- en uitgang van de site inderdaad sinds de breuk van de onderhandelingen afgelopen woensdag", reageert Patrick Vanderhaege van het ACV.

"Volgens ons respecteert de directie niet de wet Renault", aldus Vanderhaege, die de aankondiging van de directie "onaanvaardbaar" noemt.

Vanaf volgende dinsdag zitten de syndicale delegaties samen. "Dan bekijken we welke acties we nog op het terrein kunnen ondernemen en welke juridische acties we kunnen ondernemen."

Momenteel zijn de ploegen bij Godiva nog aan het werk, "weliswaar aan een traag tempo", aldus Vanderhaege.

Bij de chocolatier zijn 90 banen bedreigd omdat de directie de verpakkingsactiviteit wil uitbesteden.

De maatregel is volgens de directie noodzakelijk omdat de werknemers "steevast hun contractuele verplichtingen schenden en de arbeidsafspraken niet respecteren", zo meldt Godiva België vrijdag. Op 10 maart werd een akkoord ondertekend tussen directie en vakbondsvertegenwoordigers, dat tot doel had om de normale productieactiviteit te waarborgen. "Eerder deze week hebben arbeiders op de site barricades opgeworpen die de in- en uitgang van de fabriek blokkeren, wat een inbreuk vormt op de veiligheids- en brandpreventieregels", klinkt het. Als een gevolg daarvan zou de productie fors afgenomen zijn. "Gezien de acties van de arbeiders in onze vestiging in Brussel hebben we geen andere optie dan de productie tijdelijk stop te zetten. (...) De arbeiders hebben, onder leiding van de vakbondsvertegenwoordigers, hun verplichtingen moedwillig en hardnekkig geschonden door de activiteiten in de fabriek te belemmeren en de normale werking onmogelijk te maken", aldus Nicolas Bouvé, algemeen directeur van Godiva Europa. Bouvé dringt er bij de arbeiders op aan dat ze ermee zouden instemmen om de barricades te verwijderen die de normale productie in de vestiging verhinderen. Godiva België stelt een open en constructieve dialoog te willen, "op voorwaarde dat de arbeiders hun verplichtingen nakomen". Tijdelijke productiestop is onaanvaardbaar (ACV) De vakbonden bij chocolatier Godiva België hopen dat de directie alsnog op haar standpunt wil terugkomen en alternatieven zoekt voor het behoud van de jobs die bij Godiva op de tocht staan. "We blokkeren de in- en uitgang van de site inderdaad sinds de breuk van de onderhandelingen afgelopen woensdag", reageert Patrick Vanderhaege van het ACV. "Volgens ons respecteert de directie niet de wet Renault", aldus Vanderhaege, die de aankondiging van de directie "onaanvaardbaar" noemt. Vanaf volgende dinsdag zitten de syndicale delegaties samen. "Dan bekijken we welke acties we nog op het terrein kunnen ondernemen en welke juridische acties we kunnen ondernemen." Momenteel zijn de ploegen bij Godiva nog aan het werk, "weliswaar aan een traag tempo", aldus Vanderhaege. Bij de chocolatier zijn 90 banen bedreigd omdat de directie de verpakkingsactiviteit wil uitbesteden.