Een tiental Volkswageneigenaars rond advocaat Alexandre Wilmotte zijn van plan om in de komende dagen een strafklacht neer te leggen naar aanleiding van de sjoemelsoftware van de Duitse autobouwer. Ze roepen morele en financiële schade in. En er is nog een klacht op komst.

Wilmotte zal de klacht indienen bij de Brusselse onderzoeksrechter die het dossier tegen VW leidt. Ze gaat uit van een tiental VW-klanten, maar anderen zouden zich nog kunnen aansluiten. De eigenaars van Volkswagens, Audi's en Skoda's zijn door Volkswagen gevraagd om aanpassingen te laten doorvoeren aan hun wagen, maar volgens hun advocaat tasten ze volledig in het duister over wat er precies mee zal gebeuren, welke gevolgen dat zal hebben en hoe lang de werken zullen duren.

"Er blijven heel wat vragen open en de gedupeerde klanten hebben geen vertrouwen in een constructeur die zich schuldig heeft gemaakt aan strafrechtelijke inbreuken om de geldende milieuregels te omzeilen", arugmenteert de advocaat. Volgens hem moet objectief worden vastgesteld welke technische modificaties nodig zijn.

"Naast morele schade zullen professionele klanten ook financiële schade lijden gedurende de periode van de reparaties. Anderen vrezen dan weer dat de affaire een impact zal hebben op de herverkoopwaarde van hun wagen", luidt het nog.

Het gaat niet om de eerste strafklacht tegen Volkswagen. eerder diende ook advocaat Antoine Chomé al een klacht met burgerlijke partijstelling in rond de sjoemelsoftware. En ook advocaat Herman Van Maldeghem verzamelde intussen al ongeveer tweeduizend eigenaars die gerechtelijke stappen overwegen, schrijven verschillende kranten vrijdag. (Belga/BO)

Een tiental Volkswageneigenaars rond advocaat Alexandre Wilmotte zijn van plan om in de komende dagen een strafklacht neer te leggen naar aanleiding van de sjoemelsoftware van de Duitse autobouwer. Ze roepen morele en financiële schade in. En er is nog een klacht op komst. Wilmotte zal de klacht indienen bij de Brusselse onderzoeksrechter die het dossier tegen VW leidt. Ze gaat uit van een tiental VW-klanten, maar anderen zouden zich nog kunnen aansluiten. De eigenaars van Volkswagens, Audi's en Skoda's zijn door Volkswagen gevraagd om aanpassingen te laten doorvoeren aan hun wagen, maar volgens hun advocaat tasten ze volledig in het duister over wat er precies mee zal gebeuren, welke gevolgen dat zal hebben en hoe lang de werken zullen duren. "Er blijven heel wat vragen open en de gedupeerde klanten hebben geen vertrouwen in een constructeur die zich schuldig heeft gemaakt aan strafrechtelijke inbreuken om de geldende milieuregels te omzeilen", arugmenteert de advocaat. Volgens hem moet objectief worden vastgesteld welke technische modificaties nodig zijn. "Naast morele schade zullen professionele klanten ook financiële schade lijden gedurende de periode van de reparaties. Anderen vrezen dan weer dat de affaire een impact zal hebben op de herverkoopwaarde van hun wagen", luidt het nog. Het gaat niet om de eerste strafklacht tegen Volkswagen. eerder diende ook advocaat Antoine Chomé al een klacht met burgerlijke partijstelling in rond de sjoemelsoftware. En ook advocaat Herman Van Maldeghem verzamelde intussen al ongeveer tweeduizend eigenaars die gerechtelijke stappen overwegen, schrijven verschillende kranten vrijdag. (Belga/BO)