De restbank Dexia heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 166 miljoen euro. Dat is dubbel zoveel als in het derde kwartaal van vorig jaar, toen er een verlies van 83 miljoen euro werd opgetekend. Dat meldt Dexia vrijdagochtend. Het benadrukt dat het recurrente nettoresultaat verder verbeterde.

Het zwaardere nettoverlies is volgens Dexia voornamelijk het gevolg van "boekhoudkundige volatiliteitselementen". Dat zijn achterliggende meer- of minwaarden die geen "echte" winst of verlies vormen. Ze drukten het resultaat met 129 miljoen euro in het derde kwartaal.

Een jaar geleden bedroeg de impact ervan slechts 14 miljoen euro, luidt het bij Dexia. Het recurrente nettoresultaat verbeterde daarentegen wel, benadrukt de restbank. In het derde kwartaal bedroeg die -42 miljoen euro, tegen -145 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De verbetering is te danken aan een daling van de financieringskosten, klinkt het. Eind oktober bleek dat Dexia niet was geslaagd voor de stresstest van de Europese Centrale Bank (ECB). Doordat Dexia een bank in ontmanteling is, heeft dat evenwel geen gevolgen. Voor Dexia bevestigt de beoordeling door de ECB "de uitgestippelde koers van het geordende resolutieplan van de groep". (Belga/NS)

De restbank Dexia heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 166 miljoen euro. Dat is dubbel zoveel als in het derde kwartaal van vorig jaar, toen er een verlies van 83 miljoen euro werd opgetekend. Dat meldt Dexia vrijdagochtend. Het benadrukt dat het recurrente nettoresultaat verder verbeterde.Het zwaardere nettoverlies is volgens Dexia voornamelijk het gevolg van "boekhoudkundige volatiliteitselementen". Dat zijn achterliggende meer- of minwaarden die geen "echte" winst of verlies vormen. Ze drukten het resultaat met 129 miljoen euro in het derde kwartaal. Een jaar geleden bedroeg de impact ervan slechts 14 miljoen euro, luidt het bij Dexia. Het recurrente nettoresultaat verbeterde daarentegen wel, benadrukt de restbank. In het derde kwartaal bedroeg die -42 miljoen euro, tegen -145 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De verbetering is te danken aan een daling van de financieringskosten, klinkt het. Eind oktober bleek dat Dexia niet was geslaagd voor de stresstest van de Europese Centrale Bank (ECB). Doordat Dexia een bank in ontmanteling is, heeft dat evenwel geen gevolgen. Voor Dexia bevestigt de beoordeling door de ECB "de uitgestippelde koers van het geordende resolutieplan van de groep". (Belga/NS)