Halfweg december maakte de Vlaamse overheid bekend dat ze via een openbare aanbesteding Dexia en KBC als huisbankiers inruilde voor de Nederlandse bank ING.

Die beslissing deed vooral bij Dexia Bank de wenkbrauwen fronsen, aangezien de financiële groep al 20 jaar de rol van huisbankier van de Vlaamse overheid en haar administraties vervulde. Bovendien injecteerde de Vlaamse regering in 2008 500 miljoen euro kapitaal in Dexia om het hoofd te bieden aan de financiële crisis.

Maar nadat Dexia werd genationaliseerd had de Vlaamse regering liever een andere oplossing gezien dan de nationalisering door de federale overheid. Toch heeft de beslissing om Dexia af te voeren als huisbankier niets met het Vlaamse ongenoegen daarover te maken, liet minister-president Peeters halfweg december weten. ING had nu eenmaal een beter bod, luidde het.

Ook KBC bleek als huisbankier van verscheidene Vlaamse instellingen ontgoocheld door de Vlaamse keuze voor het Nederlandse ING. Zowel Dexia als KBC kreeg tot vandaag de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Vlaamse overheid. Dat gebeurt uiteindelijk niet.

Volgens Moniek Delvou, woordvoerster van Dexia Bank België, werden 'alle elementen grondig bekeken en verkiezen we niet in beroep te gaan. Wij respecteren de keuze van de Vlaamse overheid', luidt het. (Belga/BO)

Halfweg december maakte de Vlaamse overheid bekend dat ze via een openbare aanbesteding Dexia en KBC als huisbankiers inruilde voor de Nederlandse bank ING. Die beslissing deed vooral bij Dexia Bank de wenkbrauwen fronsen, aangezien de financiële groep al 20 jaar de rol van huisbankier van de Vlaamse overheid en haar administraties vervulde. Bovendien injecteerde de Vlaamse regering in 2008 500 miljoen euro kapitaal in Dexia om het hoofd te bieden aan de financiële crisis. Maar nadat Dexia werd genationaliseerd had de Vlaamse regering liever een andere oplossing gezien dan de nationalisering door de federale overheid. Toch heeft de beslissing om Dexia af te voeren als huisbankier niets met het Vlaamse ongenoegen daarover te maken, liet minister-president Peeters halfweg december weten. ING had nu eenmaal een beter bod, luidde het.Ook KBC bleek als huisbankier van verscheidene Vlaamse instellingen ontgoocheld door de Vlaamse keuze voor het Nederlandse ING. Zowel Dexia als KBC kreeg tot vandaag de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Vlaamse overheid. Dat gebeurt uiteindelijk niet.Volgens Moniek Delvou, woordvoerster van Dexia Bank België, werden 'alle elementen grondig bekeken en verkiezen we niet in beroep te gaan. Wij respecteren de keuze van de Vlaamse overheid', luidt het. (Belga/BO)