Vorige week was een vork naar voren geschoven van 3,90 tot 4,60 pond, wat overeenkwam met een maximale bedrijfswaarde van 8,8 miljard pond (10,3 miljard euro). De nieuwe prijsvork komt overeen met een waarde van 7,6 tot 7,85 miljard pond.

'Deliveroo heeft van instellingen wereldwijd een zeer grote vraag gekregen', aldus een woordvoerder, 'maar rekening houdend met de volatiele marktomstandigheden heeft het ervoor gekozen om verantwoordelijkheid te tonen bij de prijszetting'.

De voorbije dagen maakten enkele institutionele investeerders bekend dat ze geen aandelen zouden kopen, wegens de volgens hen onvoldoende arbeidsomstandigheden van de koeriers. En in verschillende landen zijn koeriers van plan om te staken rond het tijdstip van de beursgang. Ondanks de getemperde verachting, zal de beursgang van Deliveroo toch de grootste operatie zijn op de beurs van Londen sinds 2011.

Vorige week was een vork naar voren geschoven van 3,90 tot 4,60 pond, wat overeenkwam met een maximale bedrijfswaarde van 8,8 miljard pond (10,3 miljard euro). De nieuwe prijsvork komt overeen met een waarde van 7,6 tot 7,85 miljard pond.'Deliveroo heeft van instellingen wereldwijd een zeer grote vraag gekregen', aldus een woordvoerder, 'maar rekening houdend met de volatiele marktomstandigheden heeft het ervoor gekozen om verantwoordelijkheid te tonen bij de prijszetting'.De voorbije dagen maakten enkele institutionele investeerders bekend dat ze geen aandelen zouden kopen, wegens de volgens hen onvoldoende arbeidsomstandigheden van de koeriers. En in verschillende landen zijn koeriers van plan om te staken rond het tijdstip van de beursgang. Ondanks de getemperde verachting, zal de beursgang van Deliveroo toch de grootste operatie zijn op de beurs van Londen sinds 2011.