Delhaize evalueert sinds eind 2010 bij elke herinrichting van zijn winkels het nut van het postpunt. Een van de parameters is of het postpunt dikwijls bezocht wordt. Postpunten zijn een soort minipostkantoren in bijvoorbeeld winkels.

Volgens de beheersovereenkomst met de overheid moet bpost minstens 1.300 verkooppunten hebben. Dat kunnen postpunten of postkantoren zijn.

Momenteel beschikt bpost over meer dan 1.400 verkooppunten. Dat is ruim voldoende, maar de overeeenkomst bepaalt ook dat 95 procent van de bevolking binnen een straal van vijf kilometer een postpunt of postkantoor ter beschikking moet hebben. "We zorgen ervoor dat voor elk postpunt dat sluit er zo snel mogelijk een alternatief is", beklemtoont bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck in de kranten.

Delhaize telt een zeventigtal postpunten in de eigen winkels. In Bergen, Alsemberg en Jette is het postpunt al dicht, terwijl ook voor die in Waterschei en Houthalen het verdict al viel. Over dat aan de Gentse Watersportbaan is nog niet definitief beslist. De evaluatie geldt enkel voor de "eigen winkels" van Delhaize, niet voor de franchisenemers.

Delhaize evalueert sinds eind 2010 bij elke herinrichting van zijn winkels het nut van het postpunt. Een van de parameters is of het postpunt dikwijls bezocht wordt. Postpunten zijn een soort minipostkantoren in bijvoorbeeld winkels. Volgens de beheersovereenkomst met de overheid moet bpost minstens 1.300 verkooppunten hebben. Dat kunnen postpunten of postkantoren zijn. Momenteel beschikt bpost over meer dan 1.400 verkooppunten. Dat is ruim voldoende, maar de overeeenkomst bepaalt ook dat 95 procent van de bevolking binnen een straal van vijf kilometer een postpunt of postkantoor ter beschikking moet hebben. "We zorgen ervoor dat voor elk postpunt dat sluit er zo snel mogelijk een alternatief is", beklemtoont bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck in de kranten. Delhaize telt een zeventigtal postpunten in de eigen winkels. In Bergen, Alsemberg en Jette is het postpunt al dicht, terwijl ook voor die in Waterschei en Houthalen het verdict al viel. Over dat aan de Gentse Watersportbaan is nog niet definitief beslist. De evaluatie geldt enkel voor de "eigen winkels" van Delhaize, niet voor de franchisenemers.