Premier Elio Di Rupo benadrukte donderdag in de Kamer dat er zo snel mogelijk een Belgische CEO moet worden benoemd aan het hoofd van de restbank.

Di Rupo bevestigde dat de regering het erover eens is voormalig Fortis-topman Karel De Boeck naar voren te schuiven als nieuwe CEO. Een Fransman zou voorzitter worden.

Maar er blijkt dus een groot meningsverschil te bestaan tussen de Franse en Belgische aandeelhouders. "De volgende dagen zullen uitwijzen welke gevolgen dit meningsverschil tussen Fransen en Belgen zal hebben", aldus de premier. De volgende weken worden enkele belangrijke beslissingen genomen, waaronder de benoeming van een Belg tot CEO en een Fransman tot voorzitter, luidt het.

Voorts wilde Di Rupo niets kwijt over de toekomstige onderhandelingen over de verlenging van de tijdelijke garanties voor Dexia. Daarvoor is het wachten op de vorming van een nieuwe Franse regering. (Belga/BO)

Premier Elio Di Rupo benadrukte donderdag in de Kamer dat er zo snel mogelijk een Belgische CEO moet worden benoemd aan het hoofd van de restbank. Di Rupo bevestigde dat de regering het erover eens is voormalig Fortis-topman Karel De Boeck naar voren te schuiven als nieuwe CEO. Een Fransman zou voorzitter worden.Maar er blijkt dus een groot meningsverschil te bestaan tussen de Franse en Belgische aandeelhouders. "De volgende dagen zullen uitwijzen welke gevolgen dit meningsverschil tussen Fransen en Belgen zal hebben", aldus de premier. De volgende weken worden enkele belangrijke beslissingen genomen, waaronder de benoeming van een Belg tot CEO en een Fransman tot voorzitter, luidt het. Voorts wilde Di Rupo niets kwijt over de toekomstige onderhandelingen over de verlenging van de tijdelijke garanties voor Dexia. Daarvoor is het wachten op de vorming van een nieuwe Franse regering. (Belga/BO)