Tussen april en juni 2010 boekte de fabrikant van onder meer het luxemerk Mercedes-Benz een winst na belasting van 1,3 miljard euro. Een jaar eerder keek Daimler nog aan tegen een miljardenverlies.

Als een gevolg van het positieve kwartaalresultaat wil de autobouwer uit Stuttgart over het volledige boekjaar een operationele winst boeken van zes miljard euro. Dat heeft topman Dieter Zetsche dinsdag meegedeeld. Tot vandaag werd rekening gehouden met een winst van meer dan vier miljard euro voor 2010.

De wereldwijde verkoop van auto's en bedrijfsvoertuigen nam in het tweede kwartaal met 27 procent toe tot 496.500 stuks in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de topman zal de positieve trend tijdens de tweede jaarhelft doorzetten.


Tussen april en juni 2010 boekte de fabrikant van onder meer het luxemerk Mercedes-Benz een winst na belasting van 1,3 miljard euro. Een jaar eerder keek Daimler nog aan tegen een miljardenverlies.Als een gevolg van het positieve kwartaalresultaat wil de autobouwer uit Stuttgart over het volledige boekjaar een operationele winst boeken van zes miljard euro. Dat heeft topman Dieter Zetsche dinsdag meegedeeld. Tot vandaag werd rekening gehouden met een winst van meer dan vier miljard euro voor 2010. De wereldwijde verkoop van auto's en bedrijfsvoertuigen nam in het tweede kwartaal met 27 procent toe tot 496.500 stuks in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de topman zal de positieve trend tijdens de tweede jaarhelft doorzetten.