'Door de toestand bij de Portugese bank BES heeft Crédit Agricole beslist de waarde van zijn belang in de bank tot nul te herleiden', klinkt het in een persbericht.

Die maatregel had een negatieve impact van 708 miljoen euro op de tweedekwartaalresultaten. Crédit Agricole heeft een belang van 14,6 procent in BES.

'Bedrogen'

Crédit Agricole zei dinsdag 'bedrogen te zijn door een familie waarmee het geprobeerd had een echt partnerschap te creëren'. De bank overweegt gerechtelijke stappen tegen de voormalige bestuursploeg van BES, aldus algemeen directeur Jean-Paul Chifflet.

Onder invloed van vooral die BES-afwaardering houdt de Franse bank voor het tweede kwartaal een nettowinst over van 17 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 696 miljoen euro.

Gestegen

Toch is de bank niet ontevreden. 'Ondanks de toestand bij BES en de gevolgen ervan voor onze kwartaalrekening, evolueert de groep in lijn met het traject dat werd uitgestippeld bij de voorstelling van ons plan op middellange termijn in maart', aldus Chifflet.

Uitgezonderd uitzonderlijke elementen steeg de nettowinst van Crédit Agricole tot net boven het miljard euro in het tweede kwartaal.

Gered

De Portugese centrale bank kondigde maandag een reddingsplan van 4,9 miljard euro aan voor Banco Espirito Santo. De bank wordt in twee gesplitst, waarbij de toxische onderdelen worden bijeengebracht in een 'bad bank'.

'Door de toestand bij de Portugese bank BES heeft Crédit Agricole beslist de waarde van zijn belang in de bank tot nul te herleiden', klinkt het in een persbericht. Die maatregel had een negatieve impact van 708 miljoen euro op de tweedekwartaalresultaten. Crédit Agricole heeft een belang van 14,6 procent in BES. Crédit Agricole zei dinsdag 'bedrogen te zijn door een familie waarmee het geprobeerd had een echt partnerschap te creëren'. De bank overweegt gerechtelijke stappen tegen de voormalige bestuursploeg van BES, aldus algemeen directeur Jean-Paul Chifflet. Onder invloed van vooral die BES-afwaardering houdt de Franse bank voor het tweede kwartaal een nettowinst over van 17 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 696 miljoen euro.Toch is de bank niet ontevreden. 'Ondanks de toestand bij BES en de gevolgen ervan voor onze kwartaalrekening, evolueert de groep in lijn met het traject dat werd uitgestippeld bij de voorstelling van ons plan op middellange termijn in maart', aldus Chifflet. Uitgezonderd uitzonderlijke elementen steeg de nettowinst van Crédit Agricole tot net boven het miljard euro in het tweede kwartaal. De Portugese centrale bank kondigde maandag een reddingsplan van 4,9 miljard euro aan voor Banco Espirito Santo. De bank wordt in twee gesplitst, waarbij de toxische onderdelen worden bijeengebracht in een 'bad bank'.