Dat schrijven De Standaard en L'Echo.

Volgens spoorbaas Jo Cornu was er sprake van een hele reeks onregelmatigheden die betrekking hebben op het hele bedrijf. Zo liepen de drank- en restaurantkosten op tot honderdduizenden euro's. Cornu sprak ook over "tekortkomingen in de bedrijfsvoering".

Daar krijgen de twee volgens de kranten nu de rekening voor gepresenteerd. De komende dagen vindt er nog een juridische analyse plaats van de audit, met de vraag of het document ook aan het parket overgemaakt moet worden. Cornu benadrukte nog dat de audit verdere consequenties zal hebben en kondigt een scherpere governance- en werkingscode aan voor de dochterondernemingen.

In maart werd de topman van Eurostation, Herwig Persoons, al ontslagen.

Stoelendans?

De problemen bij Eurostation vallen samen met aanhoudende geruchten over een stoelendans bij de NMBS. Gewezen CEO van BPost, Johnny Thijs, zou volgens krantenberichten de "unanieme keuze" van de regering zijn om de nieuwe voorzitter van de NMBS te worden. Maar dat stuit op praktische bezwaren. Voorzitter en CEO mogen niet tot dezelfde taalgroep behoren, en de komst van Thijs zou daardoor het einde betekenen van CEO Cornu. "In de regering wil niemand tot nader order Jo Cornu weg", schrijft De Tijd. "Bovendien is de huidige voorzitter Fontinoy de trouwe rechterhand van vicepremier Didier Reynders (MR)." De MR is ook de partij van bevoegd minister Galant en van premier Michel.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en L'Echo.Volgens spoorbaas Jo Cornu was er sprake van een hele reeks onregelmatigheden die betrekking hebben op het hele bedrijf. Zo liepen de drank- en restaurantkosten op tot honderdduizenden euro's. Cornu sprak ook over "tekortkomingen in de bedrijfsvoering". Daar krijgen de twee volgens de kranten nu de rekening voor gepresenteerd. De komende dagen vindt er nog een juridische analyse plaats van de audit, met de vraag of het document ook aan het parket overgemaakt moet worden. Cornu benadrukte nog dat de audit verdere consequenties zal hebben en kondigt een scherpere governance- en werkingscode aan voor de dochterondernemingen.In maart werd de topman van Eurostation, Herwig Persoons, al ontslagen.De problemen bij Eurostation vallen samen met aanhoudende geruchten over een stoelendans bij de NMBS. Gewezen CEO van BPost, Johnny Thijs, zou volgens krantenberichten de "unanieme keuze" van de regering zijn om de nieuwe voorzitter van de NMBS te worden. Maar dat stuit op praktische bezwaren. Voorzitter en CEO mogen niet tot dezelfde taalgroep behoren, en de komst van Thijs zou daardoor het einde betekenen van CEO Cornu. "In de regering wil niemand tot nader order Jo Cornu weg", schrijft De Tijd. "Bovendien is de huidige voorzitter Fontinoy de trouwe rechterhand van vicepremier Didier Reynders (MR)." De MR is ook de partij van bevoegd minister Galant en van premier Michel.(Belga/RR)